Nu există iubitor de dulciuri să nu adore nucile umplute, așa că încercaț-le și în varianta cu cacao în aluat și umplute cu cremă de vanilie.
Contrastul de gusturi și de culori va fi, cu siguranță, apreciat!
Ce ne trebuie pentru a prepara Rețeta de Nuci cu cacao în aluat și cremă de vanilie cu nuci:
- Aluat pentru 240 de coji(120 de nuci):
- 250 gr unt cu peste 80% grăsime
- 100 gr zahăr
- 3 ouă
- 1/4 linguriță de sare
- 10 gr praf de copt
- 550-600 gr făină
- 40 gr cacao
- vanilie (păstaie,esență sau zahăr vanilat)
- Cremă de vanilie cu nuci:
- 3 gălbenușuri
- 175 gr zahăr
- 40 g făină (sau 20 g amidon)
- 1 praf de sare
- vanilie (păstaie,esență sau zahăr vanilat)
- 400 ml lapte
- 100 gr unt cu peste 80% grăsime
- 100 gr nuci măcinate fin
- zahăr pudră penttru decor
Cum preparăm Rețeta de Nuci cu cacao în aluat și cremă de vanilie cu nuci
Punem untul moale într-un bol și îl amestecăm cu zahărul, 1/4 linguriță de sare și vanilia, până rezultă o compoziție cremoasa și omogenă. Adăugăm, pe rând, ouăle omogenizând bine compoziția după fiecare. La final, încorporăm făina cernută împreună cu cacaua și praful de copt și omogenizăm rapid aluatul. Nu trebuie să frământăm prea mult aluatul pentru că va deveni tare și greu de lucrat cu el.
Împachetăm aluatul în folie alimentară și-l dăm la rece cel puțin o oră.
Citește și: Rețeta clasică de Nuci umplute
Între timp preparăm crema de vanilie cu nuci.
Amestecăm făina, sau amidonul cu 100 ml lapte. Restul de lapte îl punem la încălzit.
Într-un vas, amestecăm gălbenușurile cu sarea, vanilia și zahărul, până devin spumoase și se deschid la culoare.
Adăugăm făina diluată în lapte, omogenizăm bine compoziția, apoi o turnăm peste laptele de pe foc, amestecând intens. Fierbem crema de vanilie până când se îngroașă ca o budincă, amestecând continuu.
Stingem focul, încorporăm untul tăiat bucățele untul și amestecăm pentru a se omogeniza. Încorporăm și nucile măcinate fin, acoperim crema cu folie alimentară, la contact și o dăm la rece.
Citește și: Rețetă de post de Nuci umplute cu cremă de halva
Scoatem aluatul fraged cu cacao de la frigider și îl modelăm în biluțe de aproximativ 5 gr, sau în funcție de mărimea formelor de nuci din aparatul de copt.
Încălzim aparatul, așezăm biluțele de aluatul în interior și coacem cojile pentru nuci cu cacao în aluat, aproximativ 1 minut.
Nu le vom rumeni foarte mult pentru a nu deveni tari, iar frăgezirea nu va mai avea efect.
Lăsăm cojile pentru nuci cu cacao în aluat să se răcească, apoi le umplem cu crema de vanilie cu nuci și le pudrăm cu zahăr.
Le putem păstra în cutii de metal, sau de carton, închise ermetic, pâna la 7-10 zile.
Vor fi adorate de cei dragi!
Rețetă de drob pentru vegani. Rețetă de drob din legume și semințe, gustos și sănătos... Rețetă perfectă de cozonac bicolor cu nuci și ciocolată...