Orez thailandez cu creveți
O combinație gustoasă și hrănitoare, pentru un prânz sau cină: Orez thailandez cu creveți!
Publicat: Marti, 04 Decembrie 2018, 21:30 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 21:48O combinație gustoasă și hrănitoare, pentru un prânz sau cină: Orez thailandez cu creveți!
Ingrediente pentru rețeta Orez thailandez cu creveți
- 600 gr creveți
- 500 gr orez basmati
- 2 ardei roșii
- 2 ardei galbeni
- 200 gr ciuperci champignon
- 250 gr unt
- 50 gr susan alb
- 50 gr susan negru
- 1 borcan sos teriyaki
- 1 borcan sos sipacha picant
- Ulei de măsline
- Sare
Mod de preparare pentru rețeta Orez thailandez cu creveți
Creveții se sărează, se trag în unt, apoi se scot într-un vas și se amestecă bine.
Se fierbe orezul la foc mediu, pentru 12 minute. Se adaugă creveții și se acoperă rapid.
Se lasă sa stea 5 minute, sau pana când creveții și orezul își întrepătrund gusturile.
Intre timp, se incinge uleiul în tigaie. Se adaugă ardeiul gras, tăiat cubulețe și se călește 2 minute, la foc mic. Se adaugă marinada rămasă de la creveți și se continua fierberea 1 minut. Se sărează și se adaugă susanul.
Se servește orezul cu creveți, direct din caserolă, stropit cu sosul teriaki și ornat cu oregano proaspăt.