Cremos, gustos și colorat, tocmai bun de savurat acest preparat: Orez cu creveți în suc de lămâie!
Ingrediente pentru rețeta Orez cu creveți în suc de lămâie
- 500 g creveți întregi
- 500 g orez galben
- 200 g unt
- 2 lămâi
- șofran
- 250 ml vin alb
- 2 l supă vegetală
- sare
- piper
- 2 cepe
- 1 căpățână de usturoi
- pătrunjel
Mod de preparare pentru rețeta Orez cu creveți în suc de lămâie
Călim o ceapă tocată fin în 100 g unt topit. Adăugăm orezul și completăm cu 250 ml supă vegetală. Se fierbe orezul pentru câteva minute, asezonat cu sare, piper, zeamă și coajă de lămâie, șofran, iar spre final se adaugă puțin unt pentru a fi mai cremos.
În altă tigaie se topesc 100 g de unt și se călește o ceapă tocată fin, cu 2-3 căței de usturoi, apoi se adaugă creveții.
Se sting cu vin, iar după ce se evaporă alcoolul, se adaugă supa de legume și se continuă fierberea creveților până sunt pătrunși.
Se servește deliciosul Orez cu creveți în suc de lămâie, decorat cu pătrunjel verde.