Ostropel de pui. Rețetă tradițională de ostropel, ca la mama acasă
La mare căutare în restaurantele românești este și această reșetă de ostropel de pui, preparată ca la mama acasă. Din carne de pui friptă, sau trasă la tigaie, cu sos de roșii și usturoi și neapărat cu mămăliguță, este de nerefuzat un astfel de preparat, din bucătăria tradițională românescă.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 24 Iunie 2020, 08:43 | Actualizat: Vineri, 10 Iulie 2020, 11:46Iar dacă puiul este unul fraged, de curte, crescut cu ingrediente naturale, gustul ostropelului va fi desăvârșit.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Ostropel de pui:
- 1 kg carne fragedă de pui( pulpe și piept)
- sare și piper
- 2 foi de dafin
- 1 căpățână de usturoi
- 1 ceapă
- 200 ml vin alb demisec
- 500 gr roșii coapte și tocate
- pătrunjel verde, opțional
- 100 ml ulei
Mod de preparare pentru Rețeta Ostropel de pui
Porționăm carnea de pui și o condimentăm cu sare și piper, masând-o să se condimenteze uniform. O lăsăm la odihnit 15-20 de minute, apoi o rumenim pe toate părțile în ulei încins.
După ce bucățile de carne s-au rumenit, le transferăm în alt vas și le acoperim.
Între timp, ne ocupăm de sos. Călim ceapa tocată solzișori, împreună cu 3-4 căței de usturoi, tocați rondele, în grăsimea rămasă de la carne. Picurăm din când în când și câte puțină apă fierbinte, pentru a nu se prăji ceapa intens.
Pe aceeași temăOpărim roșiile, le decojim și le tocăm în cuburi. Când ceapa este bine pătrunsă, adăugăm copănelele de pui peste ea și vinul și le lăsăm să fiarbă la foc scăzut, până se evaporă alcoolul, apoi adăugăm roșiile pasate.
Mai lăsăm acest delicios ostropel de pui pe foc, aproximativ 15 minute, timp în care adăugăm restul de usturoi răzuit, 2 foi de dafin și-i potrivim gustul cu sare și piper.
După stingerea focului, adăugăm pătrunjelul tocat.
Servim deliciosul ostropel de pui cu mămăliguță, ca la mama acasă.
Să vă fie de folos!