Pește cu morcovi la tigaie. O rețetă simplă și gustoasă, cu ingrediente puține!
Îți place peștele și ești în pană de idei cum să-l gătești? Nimic mai simplu și rapid decât rețeta Pește cu morcovi la tigaie!
Publicat: Luni, 29 Octombrie 2018, 21:36 | Actualizat: Duminica, 22 Noiembrie 2020, 16:22Îți place peștele și ești în pană de idei cum să-l gătești? Nimic mai simplu și rapid decât rețeta Pește cu morcovi la tigaie!
Ingrediente pentru rețeta Pește cu morcovi la tigaie
- 8 fileuri de cod, de mărime medie
- ulei de măsline
- 2 căței de usturoi
- 7- 8 roșii cherry
- pătrunjel proaspăt
- sare
- piper alb
- Pentru morcovi:
- 6-7 morcovi mari
- ulei măsline
- pulbere de ardei iute
- mentă proaspătă
- 1 cățel usturoi
- 1 lămâie
Mod de preparare pentru rețeta Pește cu morcovi la tigaie
Într-o tigaie antiaderentă unsă cu ulei de măsline se așază fileurile de pește.
Se presară sare și piper, se așază deasupra roșiile tăiate, patrunjelul proaspăt tocat și usturoiul.
Se pune tigaia la foc mic pentru 20-25 minute și se acoperă cu un capac.
Morcovii se curăță și se taie în rondele mai groase.
Într-un wok se pune uleiul de măsline și 1 vârf de cuțit cu pulbere de ardei iute, cățelul de usturoi zdrobit și se lasă să se asezoneze uleiul, apoi se adaugă morcovii.
Se lasă 2 -3 minute la foc mare, apoi se dă focul mic și se las să fiarbă, acoperiți cu capac timp de 20-25 minute.
Se așază peștele pe farfurie alături de morcovi și se servesc calzi.