Piept de pui cu piersici, tăieței de orez și sos de fistic cu lămâie
Publicat: Marti, 19 Septembrie 2017, 17:57 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:23Ingrediente
- 4 buc. piept de pui( aprox. 1 kg )
- 500 gr compot de piersici uşor îndulcit
- 600 gr tăieţei de orez, subţiri
- 200 gr caşcaval de calitate, feliat la 25 de gr buc.
- 30 gr rozmarin verde
- 1 lămâie
- 100 gr fistic decoijit
- 100 gr unt
- 100 ml vin alb, sec
- sare
- piper
- 10 gr zahăr brun
- Pentru decor :
- germeni de mazăre încolţiţi
- 100 de ml apă
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 30 gr făină
Mod de preparare
Se porționează pieptul de pui și se trage la tigaie asezonat cu sare și piper, pentru 2-3 minute pe fiecare parte.
Se așază apoi într-o tavă, se pun felii de piersici deasupra, iar peste piersici se pun felii de cașcaval.
Se dă tava la cuptor pentru 15-20 de minute, la 180 de grade.
Între timp se prepară un sos de fistic.
Se macină fisticul în robot și se călește în unt, apoi se stinge cu vin alb, se adaugă zeamă de lămâie și se lasă să fiarbă până se reduce la jumătate.
Tăiețeii de orez se fierb în apă clocotită cu sare, pentru 4-5 minute.
Se servește pieptul de pui gratinat, alături de tăiței și sosul de fistic, iar totul se decorează cu germeni de mazăre.