Piept de pui în crustă de fistic cu sos caramel sărat și orez cu lime. O combinație ce cucerește instant.
Pentru că pieptul de pui este cel mai accesibil și cel mai folosit ingredient în materie de carne, dar este destul de fad și dorim să-i dăm gust deosebit de fiecare dată când îl preparăm, contează foarte mult cu ce ingrediente îl asezonăm.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 14 Ianuarie 2020, 07:42 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 14:49- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Crusta de fistic va da gust deosebit pieptului de pui, iar în combinație cu sosul caramel sărat și orezul aromat cu lime, v-a fi o adevărată nebunie pentru papilele gustative.
Rețeta Piept de pui în crustă de fistic cu sos caramel sărat și orez cu lime - Ingrediente:
- 800 gr piept de pui
- 100 gr fistic prăjit
- 350 gr zahăr tos
- 350 ml smântână dulce
- 200 gr orez basmati
- 3 lime
- 100 gr sare
- 80 gr piper
- 50 gr muștar dulce
- 200 ml ulei de măsline
- 500 gr unt
Rețeta Piept de pui în crustă de fistic cu sos caramel sărat și orez cu lime - Preparare
Se porționează pieptul de pui, se asezonează cu sare și piper și se rumenește la tigaie pe toate părțile. Apoi se continua prepararea la cuptor la 170 de grade, pentru 20 de minute. După acest interval, se unge cu muștar se tăvălește prin fistic tocat și se mai dă la cuptor pentru 5-7 minute.
Din aceeași categorie, mai vedeți și:
Între timp se pregătește sosul caramel. Se caramelizează zahărul, se adaugă untul, se amestecă continuu până la omogenizare, apoi se încorporează smântâna.
Orezul se fierbe în apă cu sare, iar la final, se asezonează cu puțin piper și coajă de lime răzuită.
Spor și poftă bună!