Antena Căutare

Piept de pui cu ciuperci în vin, deliciu rapid și cu puține calorii! Cum dai gust cărnii?

Pieptul de pui este genul de aliment ce nu prea lipsește de pe mesele românilor, dar puțini sunt cei care știu ce rețetă pot pregăti pentru ca acesta să nu mai fie atât de fad. Iată cum se face rețeta de piept de pui cu ciuperci în vin, un deliciu potrivit pentru prânz sau cină!

Pentru a pregăti rețeta de piept de pui cu ciuperci în vin ai nevoie de câteva ingrediente, toate accesibile la preț și ușor de găsit în orice magazin.

Marele avantaj al acestui preparat este că se face rapid, are puține calorii, dar gustul este unul delicios, ce te cucerește instant!

La rețeta de piept de pui cu ciuperci în vin ai nevoie de:


  • Piept de pui (2 bucăți)
  • O ceașcă de vin
  • 2 conserve de ciuperci feliate (sau ciuperci proaspete)
  • Usturoi
  • O ceapă
  • Sare, piper, cimbru

Cum se face rețeta de piept de pui cu ciuperci în vin?


Ca să pregătim această rețetă am decis să folosim o tigaie Regis Stone Copper Pan de 28 CM, fiindcă are un triplu strat special, antiaderent, ce previne lipirea ingredientelor și ne ajută să pregătim totul mult mai simplu și rapid.

Punem tigaia la încins și aruncăm în ea bucățile de piept de pui. Le rumenim puțin pe o parte, apoi le întoarcem pe partea cealaltă. Când sunt gata le scoatem pe o farfurie.

Piept de pui cu ciuperci în vin, deliciu rapid și cu puține calorii! Cum dai gust cărnii?

În aceeași tigaie Regis Stone Copper Pan 28 CM adăugăm ciupercile și le lăsăm la făcut, până își schimbă culoarea (dar avem grijă să nu le uscăm prea tare), apoi adăugăm ceapa tocată mărunt. Când ceapa devine sticloasă turnăm vin după gust și câțiva căței de usturoi pisat fin. Nu ar strica să adaugi o linguriță de făină, ca să îngroși puțin sosul dacă ți se pare prea lichid.

Apoi adaugi bucățile rumenite de piept de pui în tigaie, mai lași puțin la foc, adaugi sare, piper și cimbru după gust și...asta e tot! Super rețeta noastră de piept de pui cu ciuperci în vin este gata!

Noi am ales să folosim o tigaie din gama Regis Stone, fiindcă au baza din oțel inoxidabil, ce permite distribuirea uniformă a căldurii, motiv pentru care nu a fost nevoie să amestecăm de prea multe ori ingredientele.

În plus, tigaia Regis Stone Copper Pan 28 CM are un înveliș special ce conferă efectul de piatră încinsă. Deși nu am folosit ulei sau alte tipuri de grăsime, carnea noastră nu s-a lipit, iar ciupercile s-au gătit în suc propriu! Am pregătit astfel o rețetă sănătoasă, gustoasă și cu puține calorii.

Poți pregăti fripturi rumene și gustoase, mixuri sănătoase de legume, clătite, prăjituri la tigaie, omlete pufoase și orice îți mai dorești, totul într-o singură tigaie! Ce altceva îți mai poți dori, atunci când vine vorba de gătit?!

Pulpe de rață în sos de ananas cu garnitură de orez... Ce mai putem prepara simplu și rapid pentru a e asigura cina? Salată cu piept de pui și legume....

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x