Piept de rață cu dovleac portocaliu și kale trase la tigaie. Un preparat gustos și spectaculos demn de orice concurs culinar
Preparat cum trebuie, pieptul de rață este o adevărată delicatesă culinară, iar asezonat cu o garnitură potrivită, deliciu va fi maxim, așa cum a fost și Rețeta Piept de rață cu dovleac portocaliu și kale trase la tigaie, prezentată în cadrul emisiunii culinare ”Chefi la cuțite”.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 08 Septembrie 2020, 11:42 | Actualizat: Marti, 08 Septembrie 2020, 11:59- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Preparat cum trebuie, pieptul de rață este o adevărată delicatesă culinară, iar asezonat cu o garnitură potrivită, deliciu va fi maxim, așa cum a fost și Rețeta Piept de rață cu dovleac portocaliu și kale trase la tigaie, prezentată în cadrul emisiunii culinare ”Chefi la cuțite”.
Roxana Vasile, o concurentă de 28 de ani, s- prezentat în sezonul 8 al emisiunii „Chefi la cuțite” cu o rețetă delicioasă, dar și cu o poveste de viață impresionantă.
Rețeta Piept de rață cu dovleac portocaliu și kale trase la tigaie – Ingrediente:
- 1 kg piept de rață cu piele
- 1 kg dovleac portocaliu (butternut scoash)
- 800 gr kale
- 2 mere verzi (granny smith)
- 1 lămâie
- 10 gr sare
- 10 gr piper
- 100 gr unt 80% grăsime
- 200 ml ulei floarea soarelui
- 200 gr cireșe fresh
- 200 gr amidon de porumb
- 100 ml coniac
- 500 ml vin roșu tip merlot
Rețeta Piept de rață cu dovleac portocaliu și kale trase la tigaie – Preparare
Pieptul de rață, porționat în patru bucăți, se crestează pe partea cu piele, dar fără a-l străpunge până la carne. Se condimentează cu sare și piper, se trage la tigaie, mai întâi pe partea cu piele, pentru 2-3 minute, apoi și pe cealaltă parte pentru alte 2 minute. Se stinge focul, se acoperă pieptul de pui cu un capac și se lasă la odihnit câteva minute. Se continuă prepararea lui la cuptor.
Pe aceeași temăDovleacul se curăță de coajă și semințe, se taie în cuburi și se dă la cuptor, la temperatiură mare, pentru 3 minute.
Varza kale se trage la tigaie în unt și se asezonează cu sare și piper.
Cireșele după ce li se îndepărtează sâmburii se pun în coniac pentru 15 minute.
Merele se decojesc, se taie în cuburi și se stropesc cu zeamă de lămâie, apoi se trag la tigaie și se transformă în piure.
Din vin se prepară o reducție cu care se va glazura pieprtul de rață, după ce va fi scos de la cuptor.
Toate aceste preparate, combinate în aceeași farfurie vor răsfăța pe depin papilele degustătorilor.