Piure de dovlecel cu mentă, tagliatelle de morcov cu chips de bacon și sos de coacaze
Piure de dovlecel cu mentă, tagliatelle de morcov cu chips de bacon și sos de coacaze, o rețetă complexă cu o combinație de gusturi și joc de culori.
Publicat: Luni, 09 Septembrie 2019, 21:49 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:08Piure de dovlecel cu mentă, tagliatelle de morcov cu chips de bacon și sos de coacaze, o rețetă complexă cu o combinație de gusturi și joc de culori.
Rețeta Piure de dovlecel cu mentă, tagliatelle de morcov cu chips de bacon și sos de coacaze - Ingrediente
- 3 dovlecei
- 8-9 căței de usturoi
- 500 gr unt
- ulei de măsline
- 1 pachet caju
- Sare și piper
- 8 felii de bacon
- 2-3 legături de mentă proaspătă
- 2-3 morcovi
- rosii cherry
- 500 gr ciuperci
- 500 gr creveti
- 500 gr coacaze roșii și negre
- 200 ml coniac
- 200 ml vin alb
- 1 plic boia de ardei
Rețeta Piure de dovlecel cu mentă, tagliatelle de morcov cu chips de bacon și sos de coacaze - Preparare
Se taie dovleceii cuburi mici și se trag la tigaie în ulei de măsline, presărați cu sare și piper. După ce se călesc puțin și au o culoare rumenie se trec prin blender peste care se adaugă unt, ulei de măsline, usturoi și se blendează până prinde o consistență cremoasă.
Între timp adăugăm în altă tigaie coacazale roșii și negre cu zahăr. Se trag la tigaie puțin iar apoi adaugăm coniac.
Se trece tot printr-o sită. până rămâne un sos fin.
În altă tigaie punem feliile de bacon și le prăjim până se transformă îm chips.
Curățăm 2-3 morcovi foarte subțiri și îi tragem la tigaie, în unt. Creveții de asemenea se trag la tigaie în unt cu usturoi și ulei de măsline. La final adăugăm și puțin vin alb, dulce.
Roșiile cherry le fierbem foarte puțin în apă.
Caju se pisează puțin și se încălzește puțin în tigaie cu paprika.
Ciupercile se trag la tigaie în ulei de măsline cu sare și piper.
Toate aceste preparate se așază frumos pe farfurii și se servesc împreună.