Plăcintă cu brânză, o rețetă reinterpretată cu mix de brânzeturi și struguri
Publicat: Marti, 03 Octombrie 2017, 20:05 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:17Un amestec de brânzeturi dulci și sărate, s-au asortat perfect într-o plăcintă, iar strugurii și nuca au făcut-o de-a dreptul deosebită.
Ingrediente
- 1 pachet foi de placintă mai groase
- 200 g brânză de oaie, sărată
- 200 g brânză telemea de vacă
- 200 g brânză proaspătă, de vaci
- 12 ouă
- 400 g iaurt
- 200 g smântână
- 500 g struguri fara samburi
- 200 g miez de nucă nemăcinată
- 100 ml ulei
Mod de preparare
Brânza de oaie și telemeaua se dau pe răzătoare, se amestecă cu brânza proaspătă, cu câteva linguri de smântână, câteva linguri de iaurt, 6-8 ouă( în funcție de textura brânzei), strugurii și miezul de nucă tras puțin la tigaie.
Foile de aluat se ung cu ulei după care se umplu cu compozitia de mai sus, se rulează și se așază în tava unsă cu ulei.
Deasupra se toarnă restul de ouă amestecate cu restul de smântânâ și iaurt.
Plăcinta se coace la 180 de grade, pentru 35-40 de minute.
Se servește pudrată ușor cu zahăr.