Rețetă de plăcintă cu brânză și răvașe, perfectă pentru a-i surprinde pe cei dragi la trecerea dintre ani

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune să-i surprindem pe cei dragi de sărbători, pe lângă cadouri și preparate delicioase și cu o plăcintă cu brânză și răvașe.

Plăcintă cu brânză și răvașe

Rețeta de plăcintă cu brânză și răvașe este una inspirată de la americani și obiceiurile lor de a pregăti astfel de plăcinte cu răvașe la trecerea dintre ani.

Plăcinta se poate pregăti dulce sau sărată, cu brânzeturile preferate, cu adaos de stafide sau alte fructe preferate, important este ca răvașele să nu lipsească.

Urările scrise în răvașe pot fi scrise și la modul haios, pentru a începe anul cu veselie, sau chiar în versuri.

Ingrediente pentru rețeta de rețetă de plăcintă cu brânză și răvașe:

 • 2 pachete foi de plăcintă
 • 500 gr brânză proaspătă de vaci
 • 500 gr urdă proaspătă
 • 5-6 ouă
 • 100 gr zahăr
 • coajă rasă de lămâie
 • 300 ml lapte
 • 200 ml smântână
 • 1 ou pentru uns
 • untură de porc, pentru uns foile( sau unt gras)
 • bilețele cu urări
 • puțin zahăr pudră cu aromă de vanilie

Mod de preparare pentru rețeta de plăcintă cu brânză și răvașe

Se pregătește mai întâi umplutura pentru plăcintă

Brânza proaspătă se scurge bine de lichid, se pune într-un bol și se amestecă cu urda.

Se mixează cele 5-6 ouă pentru 5-6 minute până se spumează, adăugând și zahăr după gust, apoi se amestecă cu cele două tipuri de brânză și coajă de lămâie răzuită fin.

Se scriu bilețele cu urări de bine care se împăturesc și se împachetează în hârtie de copt, sau în folie de aluminiu. Se scriu atâtea bilețele câte porții de plăcintă se fac.

Citește și: Rețeta Bougatsa cu vanilie. Rețetă de plăcintă grecească

Asamblare și coacere plăcintă cu brânză și răvașe

Foile de plăcintă se lasă la decongelat la temperatura camerei. Se împart în grupe de trei foi, se ung între ele cu untură de porc și se ruleză, cu umplutură de brânză la mijloc.

Se strecoară în interior și bilețele cu urări, bine împachetate și dispuse în așa fel încât fiecare porție de plăcintă să conțină un răvaș cu o urare.

Rulourile de plăcintă cu brânză se așază în tava de la cuptor, unul lângă altul. Se înțeapă din loc în loc cu o furculiță, pentru a se coace uniform.

Se amestecă un gălbenuș de ou cu un praf de sare, laptele și smântâna și se toarnă peste rulourile de plăcintă cu brânză și răvașe din tavă.

Se dă tava la cuptorul încălzit în prealabil și se coace delicioasa plăcintă festivă pentru 30 de minute, la 180 de grade, sau până se rumenește frumos la suprafață.

Se lasă plăcinta să se tempereze câteva minute, se pudrează ușor cu zahăr pudră cu aromă de vanilie, apoi se poate porționa.

Citește și: Tradiții și obiceiuri de Revelion 2021. Cum trebuie să arate masa de Anul Nou și ce nu e indicat să faci pe 1 ianuarie

Se servește la trecerea dintre ani pentru a începe anul cu surprize plăcute, dar și cu o notă de veselie, pentru a ne merge așa tot anul.

Să aveți spor la preparat rețeta de plăcintă cu brânză și răvașe, perfectă pentru a-i surprinde pe cei dragi la trecerea dintre ani, dar și inspirație la scris urăriule!

Ultimele știri