Plăcintă de berbecuț, un preparat la care și zeii poftesc! Rețeta semnătură a lui chef Florin Dumitrescu este de-a dreptul divină!
Chef Florin Dumitrescu a prezentat fanilor rețeta sa „semnătură”, cu care se mândrește. Acest preparat îl definește extrem de bine și poate fi făcut de orice pasionat de bucătărie.
Publicat: Sambata, 18 Martie 2017, 10:53 | Actualizat: Marti, 10 Noiembrie 2020, 21:26Chef Florin Dumitrescu a prezentat fanilor rețeta sa „semnătură”, cu care se mândrește. Acest preparat îl definește extrem de bine și poate fi făcut de orice pasionat de bucătărie.
Care e rețeta ta “semnatură”?
„Plăcinta de berbecuț. E o reteta la care tin foarte, foarte mult si pe care am introdus-o in meniul unuia din restaurantele pe care le coordonez. Reteta asta m-a muncit cel mai mult pana acum, poate si pentru ca e inspirata din reteta clasica a marelui Radu Anton Roman, pe care il admir foarte mult pentru felul in care a reusit sa ne reinvie vechile comori culinare romanesti. Am reinterpretat aceasta reteta, i-am adaugat ceva din stilul meu, am daptat-o la personalitatea mea. Am tot testat-o pana am obtinut acel element-surpriza care te face sa zambesti cand o gusti. Nu in ultimul rand, este un omagiu adus lui Radu Anton Roman. Pentru doritori, mai jos reteta”
Pe aceeași temăPlăcintă de berbecuț
Ingrediente pentru rețeta de plăcintă de berbecuț:
- pulpa spate de berbecut tocata – 1.5 kg
- ulei de masline – 50 ml
- ceapa alba tocata – 200 g
- vin rosu sec – 450 ml
- scortisoara baton – 2 buc
- aluat foietaj – 1 buc (ca sa nu va pun sa va faceti si aluatul J)
- marar – 3 leg
- branza Roquefort sau Blue Auvergne – 250 g
- nucsoara – 25 g
- scortisoara – 25 g
- oua – 2 buc
- miere – 50 g
Mod de preparare pentru rețeta de plăcintă de berbecuț:
Tocati carnea de berbecut si gatiti-o cu ceapa, adaugati apoi si batoanele de scortisoara. Acoperiti totul cu vin rosu si lasati la fiert pana e gatita. Cand e gata, o lasati la racit si apoi o puneti la frigider timp de 24 de ore. Dupa cele 24 de ore, amestecati carnea cu mararul tocat, nucsoara si scortisoara pulbere, sare si piper.
Pe aceeași temăIntr-o tava unsa cu grasime (se poate folosi excesul de grasime de la carnea gatita, unt sau untura) se aseaza foietajul intins, ungeti-l cu ou batut cu miere, apoi adaugati compozitia de carne. Puneti pe toata suprafata compozitiei bucati de branza mucegaita, apoi acoperiti cu foietaj.
Repetati operatiunea inca o data si puneti la gatit la 180 de grade Celsius la cuptor, pana se rumeneste bine aluatul. Sugestia mea este sa nu mancati placinta calda, e chiar mai gustoasa a doua zi. Puteti sa o serviti cu o salata verde si un pahar de vin rosu sau puteti pune peste placinta si un sos de branza.
Spor la treabă și poftă bună!