Postul Paștelui. Rețetă simplă de tiramisu de post
Postul Paștelui. Rețetă simplă de tiramisu de post. Află din articolul a1.ro. cum poți realiza un tiramisu de post, o rețetă simplă și rapidă. Plus, toate informațiile utile despre Postul Paștelui
Publicat: Vineri, 22 Februarie 2019, 12:38 | Actualizat: Luni, 05 Aprilie 2021, 16:09- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Postul Paștelui. Rețetă simplă de tiramisu de post. Află din articolul a1.ro. cum poți realiza un tiramisu de post, o rețetă simplă și rapidă. Plus, toate informațiile utile despre Postul Paștelui.
Cu toții știm că zilele de post vin cu restricții culinare. Cu toate acestea, încă putem găsi rețete de deserturi apetisante cum este acest tiramisu de post. Pe lângă faptul că se prepară ușor, este și gustos, chiar și fără mascarpone și ouă.
Ingrediente pentru rețeta tiramisu de post:
Pentru blat:
- două căni de făină (cană de 200ml);
- două lingurițe de bicarbonat;
- un plic de zahăr vanilat;
- un praf de sare;
- 70 ml de ulei;
- 250 ml de lapte de soia;
- un pahar de zahăr;
Pentru cremă:
- 70 g de pudră de migdale extrafină;
- câteva linguri de zahăr pudră (în funcție de cât de dulce vrei să fie);
- 400 ml lapte de soia;
- 3 linguri amidon;
Pentru sirop:
- 250 ml de cafea tare (fără zahăr);
- o sticluță de esență de rom sau puțin lichior.
Pentru decor:
-cacao
Mod de preparare pentru rețeta tiramisu de post:
Dacă alegi pișcoturi de post în loc de prepararea aluatului de post, va trebui să pregătești doar crema. Dacă dorești în schimb un blat delicios, amestecă treptat toate ingredientele pentru blat până ce formezi o compoziție omogenă. Toarnă amestecul într-o tavă și bagă tava în cuptorul preîncălzit.
Până se coace aluatul, pregătește și crema pentru tiramisu. Ia un recipient încăpător în care să omogenizezi toate ingredientele. Apoi, pune-l pe foc și amestecă bine până când obții o cremă. Lasă crema la răcit și prepară cafeaua între timp. Las-o și pe aceasta la răcit.
După ce blatul s-a copt și s-a răcit, taie-l în două și însiropează-l. Apoi întinde jumătate din cremă, întinde și a doua jumătate din blat deasupra și preseaz-o ușor. Însiropează din nou și apoi întinde și restul de cremă. Decorează prăjitura după cum dorești. Introdu prăjitura la frigider până când se răcește crema și apoi e gata de servit.
Pofta buna!
Alege și alte rețete de post cu care să îți încânți întreaga familie.
Citește totul despre postul Paștelui aici.
Sursă foto: retetefeldefel.ro