Rețeta Asian Orange Chicken. Rețetă de pui cu sos de portocale
Dacă v-ați plictisit de preparatele din carne de porc, încercați o rețetă de pui cu sos de portocale: Rețeta Asian Orange Chicken.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 08 Ianuarie 2021, 14:54 | Actualizat: Vineri, 08 Ianuarie 2021, 16:26Ne place să ne insprăm și din bucătăriile altor popoare, atunci când ne plictisim de preparatele clasice, tradiționale, iar una dintre rețete pe care o îndrăgim este rețeta Asian Orange Chicken, o delicioasă rețetă de pui cu sos de portocale și garnitură simplă de orez.
Rețeta Asian Orange Chicken - Ingrediente:
- 1 kg piept de pui dezosat și fără piele
- 3 ouă medii
- 150 gr amidon de porumb
- 150 gr făină
- ulei pentru prăjit
-
Pentru sosul de portocale:
- sucul de la 2 portocale
- coaja răzuită de la o portocală
- 200 gr zahăr brut
- 30 ml oțet de orez sau oțet alb
- 30 ml sos de soia
- 1 buc ghimbir, de ½ cmr
- 1 vârf de linguriță cu pudră de usturoi sau 2 căței de usturoi răzuiți
- 1/4 linguriță cu fulgi de chili sau boia de ardei iute
- 20 gr amidon de porumb
-
Pentru garnitura de orez:
- 400 gr orez basmati
- sare și piper
- coaja răzuită de la o portocală
- 30 gr unt
- ceapă verde pentru decor
Mod de preparare pentru rețetă de pui cu sos de portocale
Începem prin a prepara sosul de portocale:
Într-un wok, la foc mic, punem sucul de portocale. Adăugăm zahărul, oțetul, sosul de soia, ghimbirul curățat și răzuit, pudra de usturoi sau usturoiul răzuit și fulgii de chili și fierbem toate ingredientele timp de 3-5 minute, cât să se întrepătrundă bine aromele.
Amestecăm într-un bol 20 gr de amidon( o lingură) cu 50 ml de apă până se desface amidonul și se omogenizează compoziția. Se adaugă această compoziție, în fir subțire, în sosul de portocale, amestecând continuu până se îngroașă ușor sosul. După ce sosul este îngroșat, adăugăm coaja de portocală răzuită fin, amestecăm pentru a-și lăsa bine aroma în sos, 1-2 minute și stingem focul.
Pregătim pieptul de pui.
Amestecăm făina și amidonul de porumb într-un bol încăpător. Adăugăm și un praf de sare.
În alt bol, amestecăm bine cele trei ouă cu un alt praf de sare.
Porționăm pieptul de pui în bucăți mici, aproximativ de aceeași mărime și le trecem mai întâi prin amestecul de ouă, apoi prin cel de făină cu amidon. Le așezăm pe un platou presărat cu făină și amidon.
Punem într-un ceaun sau o tigaie wok uleiul la încins, la foc mediu spre mare. Adăugăm din bucățile de carne câte încap și le rumenim frumos întorcându-le de pe o parte pe cealaltă. Le scoatem pe prosoape de hârtie și continuăm cu altă serie de bucăți din piept de pui până le terminăm.
Când toate sunt rumenite le adăugăm în sosul de portocale și acoperim vasul cu un capac.
Pe aceeași temăÎntre timp, pregătim și garnitura de orez.
Fierbem orezul în modul clasic, iar spre final adăugăm coajă de portocală și untul.
Servim deliciosul pui cu sos de portocale garnisit cu rondele de ceapă verde, alături de garnitura de orez.
Spor și poftă bună!