Rețeta Baleada. Un delicios preparat tradițional din Honduras.
Rețeta Baleada. Un delicios preparat tradițional din Honduras. Rețeta baleada este compusă dintr-o foaie de tortillas groasă, împăturită în două și umplută cu piure de fasole roșie prăjită. Dar și o varietate de ingrediente delicioase. 1 pachet de tortilla mexicană
Publicat: Luni, 21 Octombrie 2019, 22:13 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:02- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Rețeta Baleada. Un delicios preparat tradițional din Honduras.
Rețeta baleada este compusă dintr-o foaie de tortillas groasă, împăturită în două și umplută cu piure de fasole roșie prăjită. Dar și o varietate de ingrediente delicioase.
1 pachet de tortilla mexicană400 g fasole roșie, boabe
Ingrediente pentru rețeta Baleada:
- ulei de măsline
- 2 gogoșari roșii
- 2 crenguțe de coriandru
- piper negru măcinat
- 3 căței de usturoi
- sare
- 4 ouă
- 500 ml smântână
- 300 g brânză sărată
- 500 ml lapte bătut
- 2 avocado
- 300 g morcovi
- 1 ceapă
- 1 borcanel jalapeño
- oțet
- oregano
- 3 lămâi
- 3 legături de pătrunjel
Iată cum se prepară rețeta Baleada.
Mai întâi se pregătește o salată spicy de legume, denumită Encurtido.
Într-o oală se fierbe puțină apă în care se adaugă: sare, usturoi ras, ceapă, oțet, lămâie, frunze de pătrunjel, piper negru, ardei jalapeño. Se lasă să fiarbă 5 minute. Apoi se adaugă morcovii răzuiți și se mai fierb 1 minut.
Se pun boabele de fasole, fierte, în vasul blenderului, împreună cu ardeii, coriandru, 1 ceapă și 1 cățel de ustoroi. Se blendează toate până rezultă o pastă care se amestecă într-o tigaie cu 4 linguri de ulei. Se lasă pe foc 5-7 minute.
VEDEȚI ȘI Rețetă de fasole bătută cu legume trase la tigaie!
Într-o tigaie cu puțin ulei încins se amestecă ouăle presărate cu sare, timp de 20 de secunde.
Se curăță și se feliază avocado, se rade brânza sărată, iar smântâna se amestecă cu puțină apă.
Foile de tortillas se încălzesc în tigaie.
Apoi se umplu cu câte puțin din fiecare preparat și se servesc cu encurtido.