Rețeta Chili Con Carne. O mâncare mexicană foarte îndrăgită!
Din bucătăria mexicană, delicioasă, foarte aromată și cu gust picant, rețeta Chili Con Carne, cucerește orice gurmand.
Publicat: Luni, 07 Octombrie 2019, 21:03 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:04Din bucătăria mexicană, delicioasă, foarte aromată și cu gust picant, rețeta Chili Con Carne, cucerește orice gurmand.
Rețeta Chili Con Carne -Ingrediente
- 750 gr carne de vită, tocată
- 250 gr carne de porc, tocată
- 2 cepe albe
- 750 ml suc de roșii
- 2 conservă fasole roșie
- 1 morcov
- 400 gr orez basmati
- 8 tortillia
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 legătură coriandru verde
- 1 ardei gras roșu
- 2 ardei iuți roșii
- 2 lingurițe pastă de ardei iute
- oregano
- 2 cubulete de ciocolata neagra 75 / 80 %
- 400 ml iaurt grecesc - 10% grasime
- 2 lime
- 3-4 căței de usturoi
- sare și piper
- chimion
- 6-7 boabe de coriandru
Rețeta Chili Con Carne - Mod de preparare
Se rumenește bine carnea amestecată,în ulei încins.
În alt vas, se călesc în ulei încins, ceapa tocată, ardeii tocați, usturoiul tocat și se adaugă condimentele. Apoi se adaugă carnea și se amestecă bine toate.
Se mai lasă să se prepare împreună câteva minute, apoi se adaugă sucul de roșii și pasta de ardei iuți.
- VEDEȚI AICI Rețeta Pastă de ardei iuți!
După alte câteva minute de preparare se adauga fasolea din conservă și ciocolata neagră rasă.
Orezul se fierbe în apă cu sare la foc mic circa 10 minute fără a se amesteca.
Se așază pe farfurie orez apoi sosul peste el și o lingură de iaurt. Se presară câteva frunze de coriandru tăiate mărunt.
CITIȚI ȘI Rețeta Rețeta Chilli con carne cu ciocolată!