- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Pentru iubitorii preparatelor picante, rețeta Chili con carne cu ciocolată poate fi o variantă pentru o masă de prânz sau cină.
Rețeta Chili con carne cu ciocolată - Ingrediente
- 3 cepe medii galbene
- 4-5 căței de usturoi
- 2 batoane de scorțișoară
- 2 conserve de fasole kidney roșie
- 2 ardei chilli
- 2 lingurițe chimen măcinat
- 2 lingurițe pudră de chilli
- 1 liguriță boia afumată
- 1 legatură de coriandru
- 500 ml bulion de roșii
- 1 lingură pastă de roșii
- 500 gr carne de vită, tocată
- 50 ml whiskey
- 100 g ciocolată neagră cu 80% cacao
- 250-300 gr orez basmati
- 250 gr smântână cu peste 24% grăsime
- Ulei
- Sare și piper
Rețeta Chili con carne cu ciocolată - Mod de preparare
Se călesc în ulei încins, ceapa tocată cu chilli tocați, apoi se adaugă, spre final, usturoiul, boia afumată, pudra de chilli, chimenul măcinat și cotoarele de la coriandru tăiate mărunt. Apoi se adaugă carnea rumenită în prealabil și se stinge totul cu 50 ml de whiskey.
Carnea va ajunge sa capete un aspect brun moment in care se stinge totul cu cei 500 ml de bulion și o lingură de pastă de roșii concentrată.
Când aproape e gata preparatul se adauga fasolea kidney din conservă și ciocolata neagră rasă.
Orezul se fierbe în apă cu sare la foc mic circa 10 minute fără a se amesteca.
Se pune pe farfurie orez apoi sosul peste el și câte o lingură de smântână . Se presară câteva frunze de coriandru tăiate mărunt peste smântână.