Rețetă de burgeri preparați integral în casă
Pentru atunci când se anunță prietenii în vizită, sau pentru o reuniune de familie sunt chiar potriviți niște burgeri preparați integral în casă, foarte gustoși, dar și mai sănătoși!
Publicat: Marti, 08 Octombrie 2019, 20:05 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:04Pentru atunci când se anunță prietenii în vizită, sau pentru o reuniune de familie sunt chiar potriviți niște burgeri preparați integral în casă, foarte gustoși, dar și mai sănătoși!
Rețetă de hamburgeri preparați integral în casă - Ingrediente
- Pentru chifle :
- 500 gr făină
- 75 gr unt 82%
- 15 gr sare
- 15 gr zahăr
- 20 gr drojdie poaspata
- 200 ml apă
- 1 ou
- Susan
- 100 gr bicarbonat de sodiu
- Pentru burgeri
- 4 chifle
- 600 gr carne tocată vită
- 1 cutie salată iceberg
- 4 felii x 30 gr Cheddar
- 500 gr ceapă roșie sau albă
- 1 doză bere neagră
- 4 felii bacon crud afumat
- 100 ml whiskey
- 500 gr ketchup
- 500 gr maioneză
- 1 sticlă tabasco
- 1 sticlă sos Worcestershire
- 2 castraveți murați
- oțet de vin alb
- Sare și piper
Rețetă de hamburgeri preparați integral în casă - Mod de preparare
Amestecăm într-un bol făina cu sare, zahăr apă , drojdia și untul topit până se formează un aluat omogen . Se lasă 20 de minute să se dospească, după care formăm chifle de aproximativ 140 gr fiecare.
Le lăsăm încă 10-15 min să dospească acoperite de un prosop.
Într-un vas, la foc mediu se fierbe apă până atinge punctul de fierbere. Se stinge focul și se adaugă bicarbonatul. Oparim chiflele pentru 1 minut în apă cu bicarbonat, apoi le scoatem într-o tavă. Le ungem cu ou, presărăm susan și le dăm la cuptor, la foc mediu, pentru 20 de minute.
Pentru burgeri se pregătesc 4 porții de carne a câte 150 gr fiecare.
Se toacă ceapa roșie și se pune într-un vas cu puțină apă, sare și oțet.
Se taie castraveții murați. Se rupe salata iceberg.
Se amestecă ketchup cu maioneză, cu sos tabasco, cu warchestershire și whiskey.
Chiflele se taie în două. Pe partea inferioară se ung cu sosul și se așază salată iceberg.
Se pun porțiile de carne pentru burgeri pe grill, asezonate cu sare și piper. După ce se întorc pe partea cealaltă, se așază câte o felie de cheddar pe fiecare bucată de carne și se lasă să se gratineze. Se prăjesc și cele 4 felii de bacon.
Se așază pe fiecare chiflă, peste salată, câte o bucată de carne. Apoi se adaugă ceapă roșie, castraveți murați și bacon. Se acoperă cu partea a doua de la chifle și se infing frigărui pentru a stă totul bine între chifle.
Pentru a da gust diferit burgerilor, la unii se va folosi o brânză cu mucegai și ceapă caramelizată în bere neagră.