Mult mai gustoasă și mai sănătoasă este rețetă de cheeseburger cu chifle preparate în casă!
Preparatul cel mai adorat în rândul copiilor.
Rețetă de cheeseburger cu chifle preparate în casă - Ingrediente
- Ingrediente aluat pentru chifle:
- 1 kg făină albă panificație + 200 gr făină pentru lucru
- 650 ml apă caldă
- 4 linguri ulei floarea soarelui
- 8 linguri ulei măsline
- 1 lingură zahăr
- 2 plicuri drojdie uscată (de 10 grame fiecare)
- 1 lingură sare
- 1 ou
- Conținut cheeseburger
- 8 frunze salată iceberg
- 4 felii bacon
- 1 kg carne toccata, amestec
- 8 felii cașcaval cedar
- piper măcinat
- sare fină
- chilli fulgi
- 2 cepe
- Decor
- semințe de floarea soarelui, prăjite
- ketchup
- sos barbeque
- sare mare
- chilli fulgi
- cimbru
Rețetă de cheeseburger cu chifle preparate în casă - Preparare
Cum pregătim aluat pentru chiflele de burgeri
Într-un bol se cerne făină. Se face o adâncitură la mijloc și se pun acolo: apă caldă, sarea, zahărul, drojdia uscată și se amestecă. Se asteaptă 2-3 minute până se dizolvă drojdia, apoi se adaugă cele 4 linguri de ulei de floarea soarelui.
Se frământă un aluat mai întâi în bol, apoi pe masă înfăinată până devine compact. Se unge bolul cu ulei, se pune aluatul la loc în el, de asemeni uns cu ulei, se acoperă și se lasă la dospit până își dublează volumul.
După ce s-a dospit se împarte și se modelează în sfere care se asează în tavă tapetată cu hârtie de copt și se dau la cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
Înainte cu 10 minute de a fi gata, se scoate tava și ung chiflele cu ou bătut.
- Citiți și Rețeta Chifle cu mac. Cel mai simplu aluat de chifle!
Pregătim celelalte ingredient pentru burger.
Se amestecă carnea tocată cu ceapa tocată, se asezonează cu sare, piper, chilli apoi se formează 4 chiftele plate.
Se rumenesc chiftelele în tigaia încinsă, pentru 2 minute pe fiecare parte.
În grăsimea rămasă în tigaie se mai prăjesc pentru 1 minut și chiflele de aluat tăiate în 2 fiecare și feliile de bacon.
Cum se asamblează burgerii.
Pe fiecare farfurie se presară cimbru, felii de ceapă, semințe de floarea soarelui prăjite, chilli, sare și se asază câte o jumătate de chiflă.
Peste acestea se așază câte o frunză de salată, o felie cașcaval, carnea, baconul, puțin ketchup și sos barbeque, iar o felie cașcaval, și cealaltă jumătate de chiflă.
Se înfig 2 bețe de frigărui în fiecare burger.
Pe fiecare farfurie la final se mai adaugă puțin ketchup și sos barbeque.
Tocăniță de ciuperci servită cu mămăliguță. Un preparat, pe cât de simplu, pe atât de gustos!... Saint jacques pe pat de dovleac cu ghimbir și trufe...