Rețetă de chec cu morcovi și nuci. Aromat și frumos colorat, poate deveni rapid desertul preferat!
Foarte aromat și frumos colorat, acest chec cu morcovi și nuci, poate deveni rapid desertul preferat!
Publicat: Miercuri, 16 Ianuarie 2019, 09:59 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 18:39Foarte aromat și frumos colorat, acest chec cu morcovi și nuci, poate deveni rapid desertul preferat!
Din aceeași categorie puteți încerca și rețeta de Chec cu dovleac și nuci, aromat cu scorțișoară.
Ingrediente pentru rețeta Chec cu morcovi și nuci
- 3 ouă, medii
- 150 gr zahăr
- 300 gr morcovi rași
- 150 gr nucă tăiată grosier
- 100 ml ulei
- 150 gr iaurt
- 200 gr făină
- 50 gr pesmet
- 10 gr praf de copt
- 1 praf sare
- 1 linguriță scorțișoară
Mod de preparare pentru rețeta Chec cu morcovi și nuci
Mai întâi, se separă albușurile de gălbenușuri.
Se mixează gălbenușurile presărate cu sare și jumătate din cantitatea de zahăr.
Se adaugă morcovi rasi fin, uleiul și iaurtul și se omogenizează compoziția.
Se adaugă, treptat, făina cernută împreună cu praful de copt și 1 linguriță de scorțișoară, apoi se încorporează, ușor, albușurile mixate spumă cu restul de zahăr.
La final se încorporează măcinată mai grosier și amestecată cu pesmetul.
Aluatul de chec cu morcovi și nuci, se întinde uniform într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt și se coace pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.
Se lasă să se tempereze, se pudrează cu zahăr și se porționează.