Rețetă de Chifteluțe cu sos de roșii
Din bucătăria moldovenească, o rețetă de Chifteluțe cu sos de roșii îndrăgită de toți membrii fsmiliei.
Publicat: Luni, 30 Septembrie 2019, 22:04 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:05Din bucătăria moldovenească, o rețetă de Chifteluțe cu sos de roșii îndrăgită de toți membrii fsmiliei.
Rețetă de Chifteluțe cu sos de roșii - Ingrediente
- 1 kg carne tocată
- 4 cartofi
- 2 morcovi
- 2 căpățâni de usturoi
- 3 cepe
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură mărar
- Sare și piper
- ulei
- pesmet
- sos tomat
- 2 ouă
Rețeta Chifteluțe cu sos de roșii - Preparare
Se rade cartoful și se lasă să iasă amidonul din el. Între timp, se toacă ceapa mărunt apoi se rade morcovul pe răzătoarea mica, se adaugă usturoiul răzuit, pătrunjelul și mărarul, tocate, sarea și piperul.
Se scurge bine cartoful și se adaugă peste celelate ingredient, împreună cu carnea toccata.
Apoi se pregătesc chifteluțele în ulei încins. Se scot, iar în locul lor se adaugă sosul de roșii pentru câteva minute.
Se introduc din nou chiftelele și se acoperă cu sos.