- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Perfecte, mai ales pentru o zi de post cu dezlegare la pește, aceste delicioase Chiftele de ton cu ciuperci în sos de roșii cu ardei copți și usturoi!
Ce ne trebuie pentru rețeta Chiftele de ton cu ciuperci în sos de roșii cu ardei copți și usturoi!
- Pentru chiftele de ton cu ciuperci:
- 600 gr file de ton în ulei de măsline
- 3-4 cartofi mici
- 1 morcov mediu
- 1 ceapă
- 150 g ciuperci din conservă
- 1 legătură pătrunjel verde
- zeamă de lămâie
- sare și piper
- Pentru sosul de roșii:
- 500 gr roșii de grădină bine coapte
- 2 ardei capia, copți
- 1 ceapă
- 3 căței de usturoi
- sare și piper
- 1 lingură din uleiul de la ton
- 1 crenguță de cimbru
- 1 foaie de dafin
- 3-4 frunze de busuioc
Rețeta Chiftele de ton cu ciuperci în sos de roșii cu ardei copți și usturoi - Mod de preparare
Spălăm cartofii și îi punem la fiert în apă cât să fie bine acoperiți, și îi lăsăm să fiarbă cam ¾ din timpul în care ar fierbe definitiv. Îi trecem apoi, prin jet de apă rece, îi curățăm și îi dăm pe răzătoare.
Curățăm morcovul și îl punem la fiert în apă cu puțină sare și de asemeni îl lăsăm să fiarbă cam ¾ din timpul în care ar fierbe definitiv. Îl dăm pe răzătoare și îl adăugăm peste răzătura de cartofi.
Scurgem tonul din conserve, de uleiul în care a stat, scurgem bine ciupercile și le tocăm mai mărunt.
Spălăm pătrunjelul verde și îl tocăm mărunt. Curățăm ceapa și, de asemeni, o tocăm mărunt.
Amestecăm într-un vas încăpător, toate ingredientele, le asezonăm, după gust, cu sare, piper și zeamă de lămâie. Luăm câte o lingură cu vârf din amestecul rezultat și formăm chiftelele în mâinile unse cu ulei din cnservele de ton și le așezăm în forme de brioșe.
Dăm formele de brioșe cu chiftelele în ele, la cuptor, pentru 20-25 de minute, la 180 de grade, sau până când chiftelele sunt bine rumenite.
Cât timp chiftelele de ton cu ciuperci sunt la cuptor, ne ocupăm de sosul de roșii cu usturoi.
Călim ceapa tocată mărunt, cu 2 căței de usturoi tocați rondele, în puțin ulei din conservele de ton. Adăugăm ardeii copți, curățați și tocați mărunt, roșiile curățate, tocate și separate de semințe, crenguța de cimbru, foaia de dafin și frunzele de busuioc și fierbem sosul până se reduce și devine consistent. Potrivim gustul cu sare și piper. Adăugăm în sosul de roșii chifteluțele de ton cu ciuperci și le mai fierbem împreună pentru 5-6 minute ca să se întrepătrundă gusturile. Mai adăugăm și un cățel de usturoi răzuit, pentru un plus de gust. După stingerea focului, adăugăm pătrunjel verde, tocat.
Delicioasele Chiftele de ton cu ciuperci în sos de roșii cu ardei copți și usturoi, se pot servi cu mămăliguță.
Din categoria rețetelor de prăjituri cu prune, o delicioasă și aromată tartă cu prune și budincă de vanilie.... Cum faci un delicios Trio Tartar fructat din trei feluri de pește cu trei feluri de fructe? Un aperitiv gustos, pentru ...