Chefi la cutite

Chifteluțe în aluat fraged, preparate la cuptor. Simple gustări sau aperitive, pentru mesele festive

 
+2 click pentru
galerie

Perfecte ca aperitive, dar mai ales pentru pachete, aceste delicioase chifteluțe în aluat fraged, preparate la cuptor.

Ingrediente pentru rețeta Chifteluțe în aluat fraged, preparate la cuptor


  • Pentru aluat fraged:
  • 1 ou
  •  750 gr făină
  •  1 linguriță praf de copt
  •  1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
  •  50 ml ulei
  •  sare
  •  250 ml apă minerală
  •  Pentru chifteluțe:
  •  800 gr carne tocată(  vită + porc)
  •  1 ceapă
  •  1 căpățână usturoi
  •  1 morcov
  •  1 cartof
  •  2 ouă
  •  piper
  •  boia de ardei
  •  cimbru
  •  sare
  •  1 legătură pătrunjel verde

Mod de preparare pentru rețeta Chifteluțe în aluat fraged, preparate la cuptor

Pregătim chifteluțele.

Curățăm ceapa, o tocăm fin, curățăm usturoiul îl trecem prin presă, apoi le amestecăm cu carnea tocată. Dăm pe răzătoare morcovul și cartoful, apoi le adăugăm peste carne, scurse bine de zeamă. Adăugăm sare și condimente, după gust, pătrunjelul verde tocat și cele două ouă. Formăm chifteluțe  de mărimea unei nuci, mai mari, le așezăm în forme de brioșe și le dăm la cuptor, la 180 de grade, pentru 20 de minute. Nu le preparăm definitiv, pentru că se mai prepare și în interiorul aluatului. După acest interval le lăsăm la temperat.

Pentru aluatul fraged, cernem făina împreună cu praful de copt și bicarbonatul și facem un locaș la mijloc unde punem oul și uleiul. Presărăm sare și amestecăm totul cu făina, turnând treptat și apa mineral, rece. Lăsăm aluatul rezultat la odihnit 10-15 minute, acoperit cu o folie alimentară.

Întindem aluatul într-o foaie subțire și îl decupăm în forme pătrate de aproximativ 3-4 cm, latura. Așezăm chifteluțele la mijlocul pătratelor și adunăm colțurile aluatului peste ele. Le modelăm frumos să se rotunjească aluatul și le așezăm într-o formă de copt, tapetată cu hârtie.

Ungem aluatul cu ou, presărăm susan și coacem delicioasele chifteluțe în aluat fraged, pentru 25-30 de minute, la 180 de grade, sau până se rumenește frumos aluatul și este bine copt. Le lăsăm să se tempereze, apoi le putem servi ca aperitive, sau după preferințele fiecăruia.


🔥 Edițiile integrale Chefi la cutite sezonul 6 se văd exclusiv pe AntenaPlay // smartTV smartphone, tabletă sau computer >>> Intră acum și vezi


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>


 



facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE