Rețetă de desert simplu cu căpșuni. Rețetă de minitarte cu cremă de vanilie și căpșuni
Printre cele mai delicate și atractive dulciuri sunt cele direct porționate precum brioșese sau minitartele. Nu trebuie să le mai secționezi, sau să le împarți cu cel de lângă tine, fiecare are porția lui. De data aceasta vă invităm la o porție de minitarte cu cremă de vanilie și căpșuni.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 12 Mai 2020, 10:35 | Actualizat: Marti, 12 Mai 2020, 10:58Chiar dacă necesită ceva timp și meticulozitate, pentru preparare, rezultatul final merită din plin așteptarea, pentru că minitartele cu cremă de vanilie și căpșuni sunt senzaționale.
Ce ne trebuie pentru Rețetă de minitarte cu cremă de vanilie și căpșuni:
- Pentru aluat de minitarte:
- 400 gr făină
- 1 praf de sare
- 50 gr zahăr
- 200 gr unt
- 1 ou
- Pentru crema de vanilie:
- 4 gălbenușuri
- 150 gr zahăr cu aromă de vanilie
- 1 l lapte
- 1 praf de sare
- 250 g unt
- 50 g amidon
- 50 gr făină
- 2-3 lingurițe esență de vanilie
- Decor:
- 500 gr căpșuni proaspete
- frunze de mentă
Cum preparăm Rețetă de minitarte cu cremă de vanilie și căpșuni
Pentru aluat de minitarte, din făină, un praf de sare, zahăr, ou și unt se frământă un aluat fraged care se dă la rece pentru 30 de minute, acoperit cu folie alimentară.
Între timp, se prepară crema de vanilie. Gălbenușurile se mixează cu zahărul, amidonul și vanilia. Se adaugă o cană de lapte rece. Se omogenizează, apoi se adaugă și restul de lapte.
Compoziția se transferă pe baie de aburi și se amestecă până capătă consistență. Se ia apoi de pe foc se adaugă esența și se lasă la răcit, apoi se încorporează untul.
Pe aceeași temăCăpșunile se spală și se lasă la scurs.
Aluatul pentru minitarte se scoate de la frigider, se împarte în bucăți mici. Fiecare bucată se întinde pe masa înfăinată, într-o foaie circulară. Foile de aluat se așază în forme de minitarte, se înțeapă din loc în loc cu ajutorul unei furculițe. În interiorul lor se pun hârtiuțe de brioșe umplute cu boabe de fasole. Se coc în cuptor, la foc mediu, aproximativ 25 minute.
Se scot aluaturile de minitarte, se lasă să se răcească, apoi se umplu cu cremă de vanilie, se garnisesc cu felii de căpșuni proaspete și frunze de mentă.
Sunt delicate și foarte gustoase.