Rețetă de murături pentru iarnă: Conopidă cu sfeclă roșie în saramură
Suntem în plin sezon al murăturilor, iar gospodinele își arată măestria în pregătirea rețetelor de murături pentru iarnă, în oțet sau în saramură, după preferințe. Iată o rețetă simplă și ușoară de murături pentru iarnă: Conopidă cu sfeclă roșie în saramură.
Publicat: Vineri, 27 Septembrie 2019, 20:01 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:06Suntem în plin sezon al murăturilor, iar gospodinele își arată măestria în pregătirea rețetelor de murături pentru iarnă, în oțet sau în saramură, după preferințe.
Iată o rețetă simplă și ușoară de murături pentru iarnă: Conopidă cu sfeclă roșie în saramură, cu care vă puteți îmbogăți rețetarul, dar și cămara.
Conopida va avea pe lângă un gust delicios și o culoare frumoasă cu care veți cuceri orice gurmand la masă.
Ce ne trebuie pentru rețeta Conopidă cu sfeclă roșie în saramură:
- Pentru un borcan de 5 litri:
- 2 căpățâni mari de conopidă
- 1 sfeclă roșie, mare
- 5-5 tije cu frunze de țelină
- Pentru saramură:
- 2,5 l de apă
- 2,5 linguri de sare pentru murături
- 1 lingură boabe de piper negru
- 1 linguriță de boabe de muștar
- 3-4 frunze de dafin
Rețeta de Conopidă cu sfeclă roșie în saramură - Mod de preparare
Desfacem conopida în buchețele, le spălăm și le lăsăm la scurs.
Curățăm sfecla roșie și o feliem mai grosier.
Sterilizăm borcanul și capacul din dotare.
Așezăm în borcan buchețelele de conopidă printre care intercalăm felii de sfeclă roșie și frunze de țelină.
- CITIȚI și articolul Cum preparăm cele mai gustoase și frumos colorate Murături asortate!
Punem un vas cu apa la fiert, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm sarea și condimentele. Amestecăm cu o lingură de lemn până se topește sarea, iar lichidul începe să fiarbă. Stingem focul, lăsăm saramura să se tempereze ușor, apoi o turnăm peste ingredientele din borcan. Nu uităm să așezăm sub borcan lama unui cuțit, pentru a nu se sparge borcanul la contactul cu saramura fierbinte.
Punem capacul peste borcan, dar nu îl înfiletăm și îl lăsăm la temperatura camerei 1-2 zile pentru a fermenta. După ce se oprește din fermentat, se înfiletează capacul și se trece borcanul în cămară.
Va fi un deliciu această Conopidă cu sfeclă roșie în saramură, la iarnă, lângă o delicioasă friptură!