O splendoare în borcane vor fi aceste Murături asortate, gustoase și frumos colorate!
Dacă vreți să încapă mai multe în borcane, le puteți pregăti și sub formă de Salată de murături asortate.
Mai găsiți în site Diverse murături pentru iarnă, ce vor împăca toate gusturile.
Ingrediente pentru Murături asortate
- 1 kg gogonele
- 2 kg castraveciori
- 500 g morcovi
- 1 țelină( rădăcină și frunze)
- 2-3 buc. sfeclă roșie
- 2 buc. sfeclă albă
- 3-4 gutui
- 5-6 mere
- 4-5 struguri
- rondele de hrean
- Pentru partea lichidă:
- 1 L oțet
- 4 L apă
- 600 g zahăr
- 6 linguri sare
- Condimente:
- boabe de piper
- boabe de muștar
- boabe de coriandru
- mărar uscat(codițe și măciulii)
- foi de dafin
- crenguțe de vișin
- căței de usturoi
- hrean
Mod de preparare Murături asortate
Spălăm fructele și legumele și le lăsăm la scurs.
Merele și gutuile le tăiem în sferturi, iar rădăcinoasele în bucăți mai mici.
Punem la baza borcanelor mărarul uscat, câte 3-4 căței de usturoi și crenguțele de vișin.
Așezăm peste ele legumele și fructele și rondele de hrean, și le presăm cu mare grijă să nu le strivim.
Fierbem oțetul cu apa, sarea, zahărul și condimentele, pentru 1-2 clocote și turnăm lichidul fierbint peste ingredientele din borcane, apoi înfiletăm capacele și le acoperim cu pături pentru a se răci lent.