Rețetă de pește la cuptor cu muraturi și brânză sărată
Pentru iubitorii preparatelor cu pește o interesantă Rețetă de pește la cuptor cu muraturi și brânză sărată.
Autor: Maria Udrea Publicat: Marti, 29 Octombrie 2019, 20:33 | Actualizat: Vineri, 20 Noiembrie 2020, 18:14- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Rețeta de pește la cuptor cu muraturi și brânză sărată a fost preparată în emisiunea Chefi la cuțite, de concurentul Marian Istrate. un designer vestimentar.
Ingrediente pentru rețeta de pește la cuptor cu muraturi și brânză sărată:
- 2 kg pește, șalau sau crap
- 600 g castraveți murați
- 600 g roșii
- 700 g brânză sărată
- 250 ml vin alb demisec
- 300 ml ulei
- Sare și piper
- condimente pentru pește
- 300 g făină alba
Mod de preparare pentru rețeta de pește la cuptor cu muraturi și brânză sărată
Se curăță peștele, se porționează, se asezonează cu condimente pentru pește și se dă prin făină.
Se rumenește în tigaie pentru 2-3 minute apoi se așază în tavă. Se adaugă 250 ml vin alb.
Pe aceeași temăCastraveții murați și roșiile se taie cubulețe și se pun la fiert întro oală până dau în clocot, apoi se adaugă peste peștele din tavă.
Se rade brânză sarată deasupra și se dă tava la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, timp de 30-35 minute, până când brânza va avea o culoare aurie spre maroniu.
Poate fi servit cu un pahar de vin alb demisec