Rețetă de post. Chec duo de post cu vanilie și rom
Cu ingrediente simple și puține, putem pregăti un desert de post aspectuos și delicios: Chec duo de post cu vanilie și rom.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 22 Noiembrie 2019, 10:37 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 16:53Cu o textură umedă și aerată, cu două culori și două arome deosebite, cucerește instant de la prima degustare, acest chec duo de post cu vanilie și rom. Nici n-ai crede că este un desert de post!
Ingrediente pentru Rețeta Chec duo de post cu vanilie și rom:
- 450 gr făină
- 25 gr cacao
- 250 ml lapte de soia
- 250 gr zahăr
- 150 ml ulei
- 1 linguriță de praf de copt
- ¼ linguriță bicarbonate de sodiu
- 2 lingurițe esemță de vanilie
- 2 lingurițe esemță de rom
- un praf de sare
- zahăr pudră cu aroma de vanilie
Mod de preparare pentru Rețeta Chec duo de post cu vanilie și rom
Mai întâi pornim cuptorul la 180 de grade.
Cernem făina într-un vas și oprim o lingură mai cu vârf din ea. Restul de făină o amestecăm cu zahărul, praful de copt, bicarbonatul și sarea.
Într-un alt vas, amestecăm uleiul cu laptele de soia. Turnăm acest amestec peste celelalte ingredient amestecate și mixăm energic până se omogenizează compoziția.
Împărțim compoziția pentru chec de post în două părți. Într-o parte adăugăm făina oprită și esența de vanilie, iar în cealaltă adăugăm cacaua și esența de rom.
Într-o tavă de chec unsă cu ulei și tapetată cu făină întindem mai întâi compoziția simplă, iar deasupra pe cea cu cacao.
Coacem deliciosul chec duo de post cu vanilie și rom la 180 de grade, pentru 30-35 de minute.
Îl servim pudrat cu zahăr.