Reţetă de post: Prăjitura "Duo creme", gata în câteva minute, fără bătăi de cap
Prăjitura "Duo creme" este uşor de preparat, nu ai nevoie de ingrediente sofisticate pentru ea şi se face destul de rapid. Iată toţi paşii reţetei!
Publicat: Luni, 24 Octombrie 2016, 03:55 | Actualizat: Miercuri, 02 Decembrie 2020, 20:23- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Prăjitura "Duo creme" este uşor de preparat, nu ai nevoie de ingrediente sofisticate pentru ea şi se face destul de rapid. Iată toţi paşii reţetei!
Ingrediente pentru rețeta de prăjitură "Duo creme"
- aluat:
200 g faina
150 gr zahar
80 g cacao
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
1 praf de sare
100 g dulceata de fructe
70 ml ulei
100 ml apa minerala
3 banane
150 g fructe uscate
- glazura:
80 gr ciocolata neagra de post
1 lingura ulei
Mod de preparare pentru rețeta de prăjitură "Duo creme":
Fructele si bananele se taie in bucati mici, se pune si gemul, uleiul, apa minerala si zaharul si se omogenizeaza. Peste ele se pun faina, bicarbonatul, praful de copt si un varf de sare. Compozitia se imparte in doua. In prima se pune cacao, iar in cealalta o lingura de faina si se amesteca.
Compozitia cu cacao se toarna intr-o tava tapetata cu putin unt sau hartie de copt. Pe deasupra se pun fructele, apoi jumatatea de compozitie cu faina, fara cacao. Prajitura se tine la cuptor timp de 20 de minute. Cand s-a racit, pe deasupra se toarna ciocolata topita la bain marie si amestecata cu ulei. Astfel se formeaza si glazura.
Poftă bună!