Antena Căutare

Rețetă mămăligă cu umplutură de brânză și pancetta. E simplu de făcut și rezultatul e delicios

Mămăliga este unul dintre preparatele tradiționale românești, simplu de făcut și extrem de versatil. Astăzi îți propunem o variantă reinterpretată, care combină clasicul gust al mămăligii cu savoarea brânzei și a pancettei. Este o rețetă ușor de pregătit, dar care impresionează prin gust și prezentare.

Galerie
Mămăliga este unul dintre preparatele tradiționale românești, simplu de făcut și extrem de versatil. Astăzi îți propunem o variantă reinterpretată, care combină clasicul gust al mămăligii cu savoarea brânzei și a pancettei. Este o rețetă ușor de pregătit, dar care impresionează prin gust și prezentare. | shutterstock

Această mămăligă cu umplutură de brânză și pancetta este perfectă pentru o masă sățioasă și gustoasă, fie că o servești ca fel principal, fie ca garnitură la alte preparate. Este o rețetă simplă, dar de efect, care aduce un strop de noutate într-un preparat clasic.

Citește și: Rețetă de cozonac pufos cu umplutură de vanilie și ciocolată: ingrediente și mod de preparare

Rețetă mămăligă cu umplutură de brânză și pancetta. E simplu de făcut și rezultatul e delicios

Mămăliga cu umplutură de brânză și pancetta este dovada că un preparat tradițional poate fi transformat într-o delicatesă modernă. Cu ingrediente simple și pași ușor de urmat, vei obține un preparat care îmbină textura cremoasă a mămăligii cu aromele intense ale brânzeturilor și pancettei. Încearcă această rețetă și bucură-te de un gust autentic reinterpretat!

Articolul continuă după reclamă

Ingrediente

Pentru această rețetă vei avea nevoie de:

  • 300 g mălai
  • 1 litru de apă
  • 1 linguriță de sare
  • 200 g brânză telemea (sau alt tip de brânză preferată, precum brânză de burduf sau mozzarella)
  • 100 g pancetta feliată subțire
  • 50 g unt
  • 50 ml smântână pentru gătit (opțional)
  • Verdeață pentru decor (pătrunjel sau mărar).

Citește și: Rețetă Lahmacun by Chef Nicolai Tand: ingrediente și mod de preparare. Învață să faci pizza turcească la tine acasă

Mod de preparare

Într-o oală, pune apa la fiert împreună cu sarea. Când apa începe să clocotească, adaugă mălaiul treptat, amestecând constant cu un tel pentru a evita formarea cocoloașelor. Continuă să amesteci până când mămăliga începe să se îngroașe și să se desprindă de marginile oalei.
Acest proces durează aproximativ 10-15 minute. După ce este gata, adaugă untul și amestecă până se topește complet, pentru a obține o textură mai cremoasă.

Cât timp mămăliga este caldă, pregătește umplutura. Rade brânza telemea și taie pancetta în bucăți mai mici, dacă este necesar. Poți folosi un amestec de brânzeturi pentru a obține o combinație mai complexă de arome.

Într-un vas termorezistent sau o tavă, pune un strat de mămăligă fierbinte (aproximativ jumătate din cantitate) și nivelează-l cu o lingură umezită. Presară peste stratul de mămăligă jumătate din cantitatea de brânză și bucățile de pancetta. Poți adăuga și câteva linguri de smântână pentru un plus de cremozitate.

Citește și: Rețetă bănuți de cartof cu gust de pizza. Cum prepari gustarea rapidă pentru întreaga familie

Acoperă cu restul de mămăligă și presează ușor pentru a nivela suprafața. Pe deasupra, adaugă restul de brânză și câteva felii de pancetta pentru decor.

Introdu vasul în cuptorul preîncălzit la 180°C și lasă-l să se coacă timp de 15-20 de minute, până când brânza de deasupra se topește și devine aurie. Dacă îți place pancetta mai crocantă, poți activa funcția de grill pentru ultimele 5 minute.

Scoate preparatul din cuptor și lasă-l să se răcorească 5 minute înainte de a-l porționa. Decorează cu verdeață proaspătă și servește cu o lingură generoasă de smântână sau un iaurt cremos.

Rețeta Gabrielei Cristea pentru gogoși pufoase și fragede ca la bunica acasă. Care e ingredientul ei secret... Desertul cu Nutella despre care vorbește toată lumea. Nu necesită coacere sau gelatină...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x