Rețetă de Tiramisu altfel, mai simplă și mai rapidă. Rețetă de Praline Tiramisu, perfecte pentru a-i servi pe cei dragi
Cu aceleași ingrediente cu care pregătim un tort tiramisu rapid, din cel fără ouă, putem prepara și aceste mici bijuterii culinare - Praline Tiramisu, perfecte pentru a-i servi pe cei dragi cu ele.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 12 Februarie 2020, 10:19 | Actualizat: Vineri, 07 Octombrie 2022, 10:32- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Mult mai simplu de preparat și mai rapid sunt aceste praline Tiramisu, dar și mai de efect pe un platou cu prăjituri, atunci când avem musafiri!
Ce ne trebuie pentru Rețeta de Praline Tiramisu:
- 1 pachet pișcoturi Savoiardi( 36 pișcoturi)
- 200 ml cafea fiartă + 2 lingurițe de zahăr
- 2 lingurițe lichior Amaretto
- 250 gr mascarpone
- un praf de sare
- 30 gr cacao
Rețeta de Praline Tiramisu - Preparare
Fierbem o cafea tare la filtru, sau după cum o preferă fiecare și o îndulcim tot după gust. Însă vom ține cont că și pișcoturile sunt dulci. Lăsăm cafeaua să se tempereze și adăugăm lichiorul amaretto în ea.
Măcinăm pișcoturile într-un robot, dar avem grijă să nu le măcinăm foarte fin. Turnăm cafeaua caldă peste ele și omogenizăm compoziția. Lăsăm compoziția de pișcoturi cu cafea 10 minute la odihnit, timp în care se hidratează bine mixul de pișcoturi.
Adăugăm, apoi mascarponele și din nou omogenizăm compoziția. Putem adăuga și alte arome, dar este suficientă aroma de cafea cu amaretto. Acoperim vasul și îl dăm la rece pentru aproximativ o oră, înainte de a forma pralinele tiramisu, sau chiar până în momentul servirii.
Din aceeași categorie mai vedeți și:
Formăm pralinele tiramisu luând din compoziție cam câte o cupă de înghețată, le dăm formă rotundă și le tăvălim bine prin cacao.
În interiorul pralinelor tiramisu se mai pot adăuga și ceva fructe: vișine, stafide, sau migdale, alune, etc.
Sunt delicioase și de mare efect în orice combinație!