Rețetă de varză acră cu șorici de porc și coaste afumate, ca-n Oltenia
În plin sezon al preparatelor din carne de porc, nu ezitați să încercați această rețetă de varză acră cu șorici de porc și coaste afumate, ca-n Oltenia! Sunt câteva ingrediente care dau un gust deosebit și de care poate nu știați că se folosesc la rețetele de varză acră.
Publicat: Vineri, 04 Ianuarie 2019, 08:48 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 18:39În plin sezon al preparatelor din carne de porc, nu ezitați să încercați această rețetă de varză acră cu șorici de porc și coaste afumate, ca-n Oltenia! Sunt câteva ingrediente care dau un gust deosebit și de care poate nu știați că se folosesc la rețetele de varză acră.
Ingrediente pentru Rețetă de varză acră cu șorici de porc și coaste afumate, ca-n Oltenia
- 2-3 verze acre, medii
- 2-3 cepe
- 1 morcov
- 1 lingură untură de porc, sau 2 linguri de ulei
- piper
- 2 crenguțe cimbru uscat
- 1-2 lujeri de mărar uscat
- 3-4 căței de usturoi
- 8 coaste de porc afumate
- 150 gr sorici proaspăt
- 2-3 foi dafin.
- 200 gr bulion
Mod de preparare pentru Rețetă de varză acră cu șorici de porc și coaste afumate, ca-n Oltenia
Se toacă varza murată și se pune pentru 20-30 de minute în apă rece cat sa fie acoperita, pentru a mai elimina din sare, apoi se scurge bine.
Se pune grăsimea la încins și se călește ceapa tocată, împreună cu 2-3 căței de usturoi, rondele.
Se adaugă și morcovul dat pe răzătoare.
Când ingredientele de pe foc sunt bine pătrunse, se adaugă varza, foile de dafin, crenguțele de cimbru, piperul, lujerii de mărar și soriciul tăiat fâșii. Se mai poate completa cu puțină apă sau zeamă de varză.
Se transferă totul într-un vas termorezistent care se dă la cuptor la 160 de grade, pentru o oră și 30 de minute.
În ultimele 30 de minute se adaugă și bulionul de roșii, câteva rondele de usturoi, se amestecă bine cu varza, iar deasupra se așază coastele de porc afumate.
Se servește delicioasa varză acră cu șorici de porc și coaste afumate, cu mămăliguță și smântână.