Rețeta Piept de rață cu piure de castane și sos de coacăze
Pentru un prânz delicios servit în familie, merge de minune Rețeta Piept de rață cu piure de castanet și sos de coacăze.
Publicat: Marti, 17 Septembrie 2019, 21:12 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:07- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pentru un prânz delicios servit în familie, merge de minune Rețeta Piept de rață cu piure de castanet și sos de coacăze.
Rețeta Piept de rață cu piure de castane și sos de coacăze - Ingrediente
- 4 buc. piept de rață cu piele ( 4x200gr)
- 1,5 kg castane
- ulei de măsline extravirgin
- ierburi aromate (rozmarin, cimbrișor, mentă).
- sare și piper
- 200 gr mascarpone
- 100 gr miere
- vin alb demisec
- 250 gr coacăze
- 2 portocale, medii
- 3 linguri sos de soia
- 200 gr unt cu 82% grăsime
- 4 frunze de bambus
- 200 gr gem de coacăze
Rețeta Piept de rață cu piure de castane și sos de coacăze - Mod de preparare
Se spală castanele cu tot cu coajă, se crestează, apoi se pun la fiert în apă cât să fie acoperite.
Între timp, se pregătește carnea. Se crestează pieptul de rață pe partea cu piele, se condimentează și se lasă la odihnit 15-20 de minute.
Cât fierb castanele (20-30 de minute) pregătim sosul de coacaze.
Se pun într-un vas, la foc mediu: untul cu gemul de coacăze și sucul de la o portocală, mierea și vinul alb. Se lasă la foc mediu până se reduce consistent. La sfârșit se adaugă coacăzele și menta.
După ce au fost fierte și curățate castanele se vor trece prin blender până se va obține un piure de castane, apoi se adaugă untul, sare, piper și mascarpone.
Între timp, pieptul de rață se pune în tigaia încinsă pentru 1 minut pe fiecare parte, după care se dă la cuptor pentu încă 6-7 minute la 180 grade, cuptorul fiind încins în prealabil. Când pieptul de rață este gata îl vom stropi cu sosul de soia încălzit ușor, apoi îl lăsăm să se odihnească acoperit până în momentul servirii
Citiți și Rețeta Piept de rață cu varză roșie în vin roșu și zeamă de portocale!
Peste frunzele de bambus vom pune piureul de castane cu pieptul de rață și sosul de coacaze.