Cum putem prepara o Rețetă simplă din două tipuri de varză cu bacon și spaetzle?
Vlăduț, bucătarul din emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani, a combinat varza creață cu varza de bruxelles, dar și ceva afumătură și spaetzle și a ieșit un preparat gustos, rapid și sănătos.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 22 Ianuarie 2020, 12:58 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 14:00- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cu ingrediente puține și într-un timp scurt, Vlăduț, a pregătit o Rețetă simplă din două tipuri de varză cu bacon și spaetzle, perfectă pentru un prânz. sau cină.
Ce ne trebuie pentru Rețetă simplă din două tipuri de varză cu bacon și spaetzle:
- 1 varză creață
- 250 gr varză de Bruxelles
- 250 gr spaetzle
- 1 ardei iute
- puțin unt
- 200 gr bacon crud-uscat și afumat
- 1 ciolan afumat
Cum se procedează pentru a prepara Rețetă simplă din două tipuri de varză cu bacon și spaetzle.
Atât varza de Bruxelles cât și varza creață se blanșează în apă clocotită cu sare, se lasă câteva secunde și se scoate în apă cu gheață.
Varza de Bruxelles se scurge bine și se trage la tigaie, împreună cu baconul afumat, tăiat în fâșii, pentru a-i da gust.
Varza creață, se desface în foi, iar foile se taie în fâșii și se trag în unt, împreună cu spaetzlele fierte și scurse, în prealabil. Apoi, se amestecă cu fâșiile de bacon deja trase la tigaie. Se adaugă și rondele de ardei iute și se servește totul pe o foaie de varză creață, trasă și aceasta la tigaie.
Opțional, se mai prepară și un ciolan afumat la cuptor și se adaugă la preparatul din cele două tipuri de varză.
Poftă bună!