Rețetă tradițională pentru tobă de porc și rețetă pentru tobă de curcan, perfecte pentru masa de Crăciun
Două rețete perfecte pentru masa de Crăciun, pentru a împăca toate gusturile: rețetă pentru tobă de porc și rețetă pentru tobă de curcan.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 21 Decembrie 2020, 14:28 | Actualizat: Luni, 21 Decembrie 2020, 17:07Cele mai bune rețete de preparate culinare, în perioada sărbătorilor de iarnă, sunt, de departe, rețetele tradiționale din carne de porc, precum această rețetă pentru tobă de porc, dar cum nu toate persoanele consumă carnea de porc, avem și varianta alternativă în rețeta pentru tobă de curcan.
Sunt două rețete de preparate culinare pentru masa de Crăciun, aparent asemănătoare, doar înlocuim carnea de porc de la prima cu cea de curcan, dar și câteva condimente care dau gusturi speciale.
Ingrediente pentru rețeta tradițională pentru tobă de porc:
- stomac de porc pentru umplut, sau mațe de porc groase
- 1/4 căpățână de porc
- 1 ureche de porc
- 1 limbă de porc
- 3/4 ficat de porc
- 1 rinichi de porc
- 1/2 plămân de porc
- 1/2 splină de porc
- sare
- piper
- cimbru
- 2 foi de dafin
- coriandru 2-3 boabe,
- boia de ardei
Vedeți AICI modul de preparare pentru rețeta tradițională de tobă din carne de porc!
Ingrediente pentru Rețetă de tobă din carne de curcan:
- gușă de curcan
- pipote și inimi de curcan
- piept și pulpă de curcan
- ghearele de la curcan + de la 1-2 găini
- 1 ceapă mare
- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 căpățână de usturoi
- 1 foaie de dafin
- boabe de piper
- boabe de ienibahar
- sare
Mod de preparare pentru Rețetă de tobă din carne de curcan
Carnea de curcan împreună cu ghearele, inima și pipota se pun la fiert în multă apă, la foc mare pentru început. Se lasă la foc mare doar până începe apa să fiarbă și se formează spumă deasupra. Se înlătură bine spuma și se lasă focul încet. Se adaugă legumele întregi, doar curățate, boabele de piper, boabele de ienibahar, sare și o foaie de dafin. Foaia de dafin o vom înlătura după 10-12 minute, pentru a nu deveni amară.
Când carnea este bine fiartă, se stinge focul și se lasă supa să se limpezească și să se mai tempereze, apoi se adaugă usturoiul curățat și pisat cu sare. Lăsăm usturoiul în supă să-și lase savoarea 30-40 de minute.
Apoi, strecuram toate ingredientele. Alegem carnea și o tăiem în bucăți mai mici. Cu acestea umplem gușa curcanului și mai turnăm supă, apoi o legăm la ambele capete cu ață de bucătărie și o punem la fiert în restul de supă.
Lăsăm toba de curcan să fiarba în supă la foc foarte încet 10 minute, apoi o scoatem cu grijă, o așezăm pe un tocător și punem un alt tocător deasupra, iar peste acesta o greutate. Lăsăm toba de curcan astfel presată cel puțin o zi, la rece, apoi o putem servi.
Dacă ne mai rămâne carne și supă, le putem pune în sticlă de plastic decupată la partea de deasupra. Aceasta se dă mai întâi la frigider până se încheagă toba, apoi și la congelator, pentru ca ulterior să se poată tăia sticla și scoate frumos toba de curcan.
Două rețete tradiționale de tobă, pentru a împăca toate gusturile.
Să vă fie de folos!