Rețeta risotto cu șofran și cascaval afumat servit cu ananas caramelizat
O combinație de gusturi și arome, într-un preparat gustos și sățios: Risotto cu șofran și cascaval afumat servit cu ananas caramelizat.
Publicat: Luni, 26 Noiembrie 2018, 22:53 | Actualizat: Vineri, 06 Noiembrie 2020, 18:43O combinație de gusturi și arome, într-un preparat gustos și sățios: Risotto cu șofran și cascaval afumat servit cu ananas caramelizat.
Ingrediente pentru rețeta Risotto cu șofran și cascaval afumat servit cu ananas caramelizat
- 600 g orez
- șofran
- 100 g cașcaval afumat
- 250 g ananas
- 100 g zahăr brun
- 50 ml cognac
- 100 g unt
- sare
- piper granulat
- muguri de mazare
- Micro Plante de sfeclă
- 100 ml vin alb
- 100 ml ulei de măsline
Mod de preparare pentru rețeta Risotto cu șofran și cascaval afumat servit cu ananas caramelizat
Se călește orezul în ulei, amestecându-l până își schimbă culoarea. Se adaugă vinul și se lasă la fiert până se evaporă alcoolul, apoi se completează cu apă.
Se condimentează cu șofran, iar la final se adaugă untul și cașcavalul ras.
Ananasul feliat, se trage la tigaie în unt cu zahăr brun, iar când este caramelizat se adaugă coniacul și se flambează.
Se așază orezul în farfurii alături de ananasul caramelizat și se decorează ci microplante.