Rețeta Saint Jaques pe un pat de piure de morcovi si sos de mazare
O armonie de culori și gusturi într-o delicioasă rețetă de Saint Jaques pe un pat de piure de morcovi si sos de mazare!
Publicat: Luni, 05 Noiembrie 2018, 21:03 | Actualizat: Duminica, 22 Noiembrie 2020, 16:56- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
O armonie de culori și gusturi într-o delicioasă rețetă de Saint Jaques pe un pat de piure de morcovi si sos de mazare!
Ingrediente pentru rețeta Saint Jaques pe un pat de piure de morcovi si sos de mazare
- 1,5 kg morcovi
- 160 g unt
- 2 l stock de legume
- 8 morcovi lunguieți, cu frunze
- Sare
- Piper
- 1 kg mazare congelată
- 1 legătură de mentă
- 2 lime
- 500 ml ulei de trufe
- 50 ml ulei de măsline
- 15 scoici Saint-Jaques
- Tuile de cerneală de sepie:
- 240 ml apă
- 40 ml ulei de măsline
- 20 g făina
- 10 g cerneală de sepie
- Microgreens mov si verzi pentru decor
Mod de preparare pentru rețeta Saint Jaques pe un pat de piure de morcovi si sos de mazare
Preparare piure de morcovi.
Se curăță morcovii, se pun la fiert în amestec de apă și stock de legume. Se strecoară, se trec prin blender cu unt, sare și piper, apoi se trec prin sită.
Se montează pe farfurii 3 cercuri de piure de morcovi, iar cu ajutorul unei linguri, se formează o adâncitura unde se va pune sosul.
Preparare sos de mazăre.
Se fierbe mazărea în apă cu sare pentru 3-5 minute, apoi se introduce în apă cu gheață.
Se trece prin blender cu ulei de trufe, zeamă de lime, mentă, sare, piper, apoi se trece prin sită, iar cu ajutorul unei linguri, se pune câte puțin în mijlocul fiecărui cerc din piureul de morcov.
Morcovii lunguieți se fierb și ei în apă cu sare pentru 3-5 minute și se scot în apă cu gheață,
după care se soteaza foarte rapid la foc mare, în puțin unt, presărați cu sare și piper.
Se așază câte 1 morcov pe fiecare farfurie, tăiat pe jumătate longitudinal, puse jumătățile în formă de x între cele 3 cercuri de piure.
Scoicile Saint Jaques uscate bine pe șervețele de bucătărie, se asezonează cu sare, piper și se gătesc în tigaie cu ulei de măsline, pentru 1-2 minute, pe fiecare parte.
Se scot pe șervețele de bucătărie. Se așază câte o scoică pe fiecare cerc de piure cu sos în mijloc.
Pentru tuile, se amestecă ingredientele, cântărite în prealabil, se trasează câte un cerc în tigaia încinsă cu puțin ulei, iar când se rumenește se scoate pe hârtie absorbantă. Se așază pe farfurie deasupra scoicilor.
Preparatele se vor decora cu microgreens.