Gustoasă și sățioasă, merge servită la masa de prânz, sau la cină, această Plăcintă de pește cu cartofi.
Ingrediente pentru rețeta Plăcintă de pește cu cartofi
- 500 gr file de somon
- 500 gr file de cod
- 8 creveți black tiger
- 200 gr scoici saint jaques
- 1 tub calamari
- 1 l smântână gran cucina
- cimbru proaspăt
- Sare
- piper
- 2 cepe esalota
- 2 cepe roșii
- 1 legătură ceapă verde
- 1 căpățână usturoi
- 1 țelină apio
- 500 gr cartofi
- 1 legătură pătrunjel verde
- 50 ml vermut
- 50 ml coniac
- 1 lime
- 1 lămâie
- 400 gr unt
- 50 ml ulei măsline
- nucsoară
- 2 ouă
- 500gr făină
- Șofran
Mod de preparare pentru rețeta Plăcintă de pește cu cartofi
Se curăță cartofii, se taie cuburi mici și se pun la fiert, în apă cu sare.
Între timp, se curăță creveții, se spală și se trag la tigaie în unt.
Calamarul tub, se curăță, se taie și se trage la tigaie în unt cu coniac și zeamă de lămâie.
Somonul filetat se taie cuburi și se prăjește în tigaie împreună cu scoicile saint jaques în ulei de măsline și usturoi.
Separat, se curăță legumele, se spală se toacă cubulețe, se sotează în unt cu sare și piper și se sting cu vermut.
Apoi se adaugă cartofii fierți, smântâna lichidă, sare, piper, nucșoară, zeama de lămâie, cimbru, ceapa verde tocată mărunt și șofranul.
După ce au fiert pentru 1-2 clocote, se adaugă somonul, codul, calamarul, scoicile și creveții și se mai fierb împreună 2 minute.
Se pune compoziția în boluri de ceramică, iar separat, se face un aluat fraged ce se întinde deasupra compoziției.
Se dă plăcinta cu pește la cuptor pentru 10-15 minute, la 180 de grade.
Poftă bună!
Supă cremă cu melci și creveți... File de ton cu piure de avocado și pepene marinat...