Salată de ciuperci cu piept de pui și castraveți murați. Rețetă de aperitiv pentru mesele festive
Una dintre salatele aperitiv, servite la mesele festive, este delicioasa Salată de ciuperci cu piept de pui și castraveți murați. Rețeta este simplă și se poate adapta după gustul fiecăruia.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 10 Aprilie 2020, 10:03 | Actualizat: Vineri, 10 Aprilie 2020, 10:37Salata de ciuperci cu piept de pui și castraveți murați este o salată acrișoară, cu o combinație perfectă de ingrediente și se poate servi pe felii de pâine prăjită, în diverse cupe de legume: ardei, roșii, frunze de andive, sau în diverse forme de aluat: minitarte, bărcuțe, coșulețe, etc.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Salată de ciuperci cu piept de pui și castraveți murați:
- 450 gr ciuperci conservate
- 350 gr piept de pui
- 2 castraveciori murați
- câteva rondele de morcovi murați
- 4-5 felii de gogoșari murați
- Pentru maioneză:
- 1 gălbenuș crud
- 1 linguriță muștar
- 250 ml ulei
- puțin ghimbir răzuit
- sare, după gust
Rețeta Salată de ciuperci cu piept de pui și castraveți murați - Preparare
Începem prin a pune pieptul de pui la fiert în apă cu sare. Îl fierbem până se pătrunde bine, îl scurgem, îl lăsăm la răcit și îl tocăm mărunt.
Scurgem bine ciupercile din conservă de lichid, le presăm în mâini, apoi le tocăm mai mărunt. Putem folosi ciuperci proaspete că sunt mai gustoase și le fierbem în supa în care am fiert și pieptul de pui, dar după ce acesta a fiert. După scurgere, putem folosi supa la alte preparate, la o mâncare de orez, de exemplu.
Tocăm mărunt și gogoșarii, rondelele de morcovi și castraveciorii.
Scurgem bine și castraveciorii, prin presare în mâini.
Amestecăm toate aceste ingrediente într-un vas.
Preparăm și o maioneză clasică, pe care o condimentăm, aceasta fiind puntea de legătură pentru ingredientele din salata de ciuperci cu piept de pui și castraveți murați.
Amestecăm gălbenușul de ou cu muștarul și un praf de sare.
Picurăm uleiul, treptat și mixăm până obținem textura dorită.
La final, adăugăm ghimbirul răzuit și mai potrivim gustul de sare. Putem înlocui ghimbirul cu 1-2 căței de usturoi răzuiți, sau cu hrean răzuit.
Adăugăm maioneza peste amestecul de ingrediente și omogenizăm salata.
Pe aceeași temăPunem salata de ciuperci cu piept de pui și castraveți murați în recipiente cu capac și o păstrăm la rece până în momentul servirii.
Va arăta foarte bine pe platoul cu aperitive!
Să vă fie de folos!