Sângerete pe pat de mere
Publicat: Marti, 10 Octombrie 2017, 18:00 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:16O combinație deosebită între gustul dulce amărui și acrișor al merelor caramelizate și gustul sângeretelui ușor picant.
Ingrediente
- 3 cârnați sângerete
- 4 mere Golden
- 50 g unt,
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 linguri zahăr brun
- 1 lămâie
- 1/2 linguriță nucșoară
- 30 ml coniac
- Sare
- piper
Mod de preparare
Curățăm interiorul merelor cu dispozitivul special.
Le cuățăm și de coajă si le tăiem în rondele egale, pe care le stropim cu zeamă de lămâie și le tăvălim prin zahăr brun, așezându-le, în straturi succesive, pe o farfurie.
Topim untul împreună cu uleiul în tigaia antiaderentă și prăjim, pe ambele părți, feliile de măr. Le scoatem cu grijă, așezându-le pe o farfurie acoperită cu șervețele absorbante.
Repetăm operațiunea până la terminarea rondelelor de măr, având grijă ca la fiecare serie să adăugăm și câte o linguriță de coniac în tigaie.
În aceeași tigaie și în același sos lăsat de mere, prăjim sângeretele tăiat rondele.
După prăjire, îl scoatem pe o farfurie acoperită cu hârtie absorbantă.
Așezăm pe farfurie feliile de măr, iar în găurile lor, așezăm căte o felie de sângerete.
Stropim totul cu câteva picături din sosul pe care-l flambăm în prealabil cu restul de coniac. Pudrăm totul cu nucșoară, sare de mare și piper multicolor, proaspăt măcinat.