Saramură de somon cu mămăligă
Saramura de pește este foarte apreciată printre gurmanzi, dar această Saramură de somon cu mămăligă, este de-a dreptul delicioasă!
Publicat: Marti, 15 Mai 2018, 20:21 | Actualizat: Miercuri, 12 Ianuarie 2022, 10:22- Liga Națiunilor: România vs. Kosovo se vede vineri, 15 noiembrie, de la 21:45, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Saramura de pește este foarte apreciată printre gurmanzi, dar această Saramură de somon cu mămăligă, este de-a dreptul delicioasă!
Ingrediente pentru Saramură de somon cu mămăligă
- 1,5 kg file de somon
- 100 ml ulei
- 1 ardei kapia
- 2 buc. ardei gras, roșii
- 2 buc. ardei gras, galbeni
- 500 g roșii
- 2 ardei iuți
- 1 legătură pătrunjel
- 2 cepe
- 1 căpățână de usturoi,
- 2 foi de dafin
- 1 kg de mălai
- 100 g unt
- sare și piper
Mod de preparare Saramură de somon cu mămăligă
Fileul de somon se spală, se asezonează cu sare și se pune cu pielea în jos pe grătarul încins. Ardeii, ceapa, roșiile și usturoiul se coc pe un alt grătar.
Într-o cratiță se pun 2 litri de apă la fiert împreună cu sare, piper și foi de dafin. După ce legumele au fost coapte, curățăm ardeii grași, îi tăiem fâșii și se adaugă în saramură împreună cu ceapa, usturoiul și ardeiul iute, tocat mărunt. Roșiile se decojesc, se taie cuburi și se pun în saramură, unde se lasă la fiert pentru 10 minute.
Într-o cratiță, se pune apă cu sare și când fierbe adăugăm, treptat si amestecăm mălaiul. Când mămăliga este aproape fiartă, adăugăm untul. Peștele copt iî adăugăm în saramură și se lasă la fiert pentru 2-3 minute.
Pe farfurii așezăm câte un ardei kapia întreg, peste el se așază câte o bucată de pește, după care, se adaugă saramura, iar lângă pește se așază mămăliga.
Poftă bună!