Sarmale cu varză murată
Cea mai adorată rețetă tradițională este rețeta de Sarmale cu varză murată, asezonate cu șunculiță afumată!
Publicat: Marti, 27 Noiembrie 2018, 22:12 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 22:01- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cea mai adorată rețetă tradițională este rețeta de Sarmale cu varză murată, asezonate cu șunculiță afumată!
Ingrediente pentru rețeta Sarmale cu varză murată
- 1 kg varză murată
- 500 gr carne tocată, mixta (porc și vită)
- 200 gr orez
- 400 gr ceapă albă
- 1 căpățână de usturoi
- Boia de ardei
- 400 gr pastă de roșii
- 300 gr kaizer
- Sare
- piper
- 40 gr pătrunjel tocat, uscat
- 40 gr mărar tocat, uscat
- 40 gr cimbru tocat, uscat
Mod de preparare pentru rețeta Sarmale cu varză murată
Ceapa tocată mărunt și usturoiul dat pe răzătoare se amestecă cu carnea tocată, orezul, pătrunjelul, mărarul și cimbrul.
Se pregătesc foile de varză, îndepărtând partea groasă de la nervure și se umplu cu compoziția, rulându-se.
Se așază sarmalele în vas, în straturi, alternând cu felii de kaizer, Se toarnă bulionul deasupra și se pun la fiert acoperite.
Spre final, se gustă și se mai asezonează cu cele necesare.
Se servesc cu smântână, ardei iute și mămăliguță.