Scaloppine al limone. Un fel de escalop de pui cu sos delicios de lămâie.
Dacă v-ați plictisit de clasicele șnițele de pui, încercați această rețetă de „Scaloppine al limone” și veți fi cuceriți de gustul ei!
Publicat: Marti, 08 Mai 2018, 20:24 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 23:09- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Dacă v-ați plictisit de clasicele șnițele de pui, încercați această rețetă de „Scaloppine al limone” și veți fi cuceriți de gustul ei!
Ingrediente pentru Scaloppine al limone
- 800 g piept de pui
- 2 lămâi
- 200 g unt
- 300 g făină albă
- 400 ml vin alb
- 1-2 linguri de muștar
- 50 g sare
- 30 g piper alb
- 100 ml ulei de floarea soarelui
Mod de preparare Scaloppine al limone
Pieptul de pui se taie în felii subțiri care se bat usor cu ciocanul de șnitele.
Se condimentează cu sare și piper. Se tăvalesc prin făină și se rumenesc pe ambele părți într-o tigaie, cu unt topit.
Se sting apoi cu vinul alb, se adaugă și sucul de lămâie, puțin muștar și se lasă pe foc 5-6 minute, cât să se prepare termic carnea.
Se servesc feliile de piept de pui cu mult sos deasupra.