Tagliatelle cu fructe de mare în sos roșu
Publicat: Marti, 17 Octombrie 2017, 19:05 | Actualizat: Vineri, 26 Februarie 2021, 19:07Ingrediente
- 400 g paste tagliatelle
- 150 ml ulei de măsline
- 250 g fructe de mare (baby creveți, baby calamar, midii, surimmi)
- 200 g somon afumat
- 600 ml supă concentrată de roșii
- 200 ml vin alb sec
- 8-10 frunze de busuioc proaspăt
- 4 căței de usturoi
- 120 g unt
- sare și piper după gust
- plante ornamentale
Mod de preparare
Se pune un vas cu apă și sare la fiert, iar când atinge punctul de fierbere se adaugă pastele.
Într-un wok, se încinge uleiul de măsline și se rumenesc fructele de mare în el, pentru 2 -3 minute.
Se adaugă, pe rând: vinul alb, usturoiul tocat mărunt, untul, supa de roșii și busuiocul proaspăt, tocat.
Se lasă sosul să fiarbă aproximativ 7 -8 minute.
După ce pastele s-au fiert al dente, se scurg, se clătesc cu apă rece și se adaugă peste fructele de mare din wok.
Se îmbracă pastele cu sosul și mai lasă pe foc aproximativ 3-4 minute.
Se scot pe farfurie si se decorează cu microplante.