Din categoria rețetelor de prăjituri cu prune, o delicioasă și aromată tartă cu prune și budincă de vanilie.
Cum să nu ne bucurăm de vară și de minunatele ei fructe cu care putem să ne răsfățăm, atât în stare naturală, dar mai ales preparând diverse deserturi cu ele? De data aceasta ne-am oprit la o delicioasă și aromată rețetă de tartă cu prune și budincă de vanilie.
Publicat: Luni, 05 August 2019, 10:16 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:10- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cum să nu ne bucurăm de vară și de minunatele ei fructe cu care putem să ne răsfățăm, atât în stare naturală, dar mai ales preparând diverse deserturi cu ele? De data aceasta ne-am oprit la o delicioasă și aromată rețetă de tartă cu prune și budincă de vanilie.
Iată ce ne trebuie pentru rețeta de tartă cu prune și budincă de vanilie:
- Pentru aluat:
- 1 ou de mărime medie
- 150 g unt(82%)
- 1 lingură iaurt
- 1 lingură zahăr
- un praf sare
- 1/2 linguriță bicarbonat
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 300 g făină
- Pentru budinca de vanilie:
- 500 ml lapte
- 50 gr amidon de porumb
- 50 gr unt cu 82% grăsime
- 100 gr zahăr
- extract de la 2 păstai de vanilie
- 8-10 prune
Rețeta Tartă cu prune și budincă de vanilie - Mod de preparare
Pentru a pregăti aluat de tartă , amestecăm untul, ținut la temperatura camerei, cu zahărul, adăugăm oul amestecat cu un praf de sare, apoi iaurtul în care stingem bicarbonatul. Adăugăm esența și la final încorporăm, treptat, făina.
Frământăm un aluat de tartă compact și nelipicios, pe care îl acoperim cu folie alimentară și îl dăm la frigider pentru aproximativ o oră.
Între timp, pregătim budinca de vanilie. Punem laptele la fiert. Adăugăm un praf de sare, extractul de vanilie și zahărul, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm amidonul diluat cu puțin lapte rece. Amestecăm intens până când budinca de vanilie se îngroașă, apoi stingem focul, încorporăm untul și o lăsăm să se tempereze ușor.
Întindem aluatul de tară în forma de copt, acoperind atât baza formei cât și lateralele. Așezăm peste aluat felii de prune și peste acestea întindem budinca de vanilie.
Coacem tarta cu prune și budincă de vanilie pentru 20-25 de minute, la 180 de grade, în cuptorul preîncălzit. O lăsăm să se răcească bine și abia apoi o porționăm și o servim cu poftă, alături de cei dragi.