Rețeta de Tocăniță de cartofi cu carne de porc
Ce poate fi mai bun și sățios decât o Tocăniță de cartofi cu carne de porc, preparată ca la mama acasă?
Publicat: Luni, 07 Mai 2018, 20:58 | Actualizat: Sambata, 21 Noiembrie 2020, 18:23- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ce poate fi mai bun și sățios decât o „Tocăniță de cartofi cu carne de porc”, preparată ca la mama acasă?
Ingrediente pentru rețeta de tocăniță de cartofi cu carne de porc
- 1 kg ceafă de porc
- 1 kg cartofi
- 500 g ceapă
- 5 morcovi
- 250 g ardei gras
- 250 g roșii
- 5-6 căței de usturoi
- 10 roșii cherry
- 2 legături de pătrunjel verde
- 200 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare pentru rețeta de Tocăniță de cartofi cu carne de porc
Se curăță ceapa și se pune la călit în unt topit, împreună cu 2-3 căței de usturoi tocați. Se adaugă morcovii tocați mărunt și ardeii, apoi se completează cu apă cât să fie ingredientele acoprerite. Se adaugă roșiile tocate și se lasă sosul de legume să fiarbă la foc mediu.
Ceafa de porc se taie în bucăți mici, se prăjește ușor și se adaugă în sosul de legume.
Cartofii se fierb separat, în coajă, apoi se curăță, se taie în cuburi mici. Se adaugă peste sosul e legume când acesta este ușor scăzut. se lasă să mai fiarbă 10 minute împreună, timp în care se condimentează după gust.
La final, după stingerea focului, se adaugă verdeața tocată.