Nu ai cum să refuzi așa Tocăniță de hribi la ceaun cu balmoș, un preparat bucovinean ca la mama lui acasă!
Ingrediente pentru rețeta Tocăniță de hribi la ceaun cu balmoș
- 3 kg hribi
- 2 kg jântuit
- 2 kg caș
- 4 ardei roșii
- 4 ardei verzi
- 5 cepe
- 1 căpățână de usturoi
- 2 legături pătrunjel verde
- sare, piper
- 1 kg mălai
- 500 gr smântână de gătit
- 2 ardei iuți
- 1 l ulei
- 200 ml vin alb sec
- 500 ml afinată
Mod de preparare pentru rețeta Tocăniță de hribi la ceaun cu balmoș
Începem prin a toca legumele și ciupercile.
Se pune uleiul în ceaun la foc mediu, se adaugă 4-5 căței de usturoi tocați mărunt pentru aproximativ 2-3 minute, după care se înlătură usturoiul.
Apoi se adaugă ceapa și se călește 5-6 minute, se adaugă restul legumelor pentru 5-6 minute, după care se adaugă ciupercile. Se pune sare și piper după gust, apoi se adaugă cele 200 ml de vin alb, sec peste legume și se lasă la fiert circa 25 minute.
Se adaugă jântuitul și se mai lasă ceaunul la foc mic pentru încă 15 minute.
În același timp, în celălalt ceaun, se pune jântuitul cu sare la fiert. Se fierbe circa 10 minute, după care se adaugă mălaiul. Se fierbe amestecând continuu aproximativ 20 minute, apoi se adaugă cașul tăiat cubulețe și se lasă la fiert, amestecând continuu până ce balmoșul se desprinde de pe ceaun.
Ambele ceaune vor fi gata în același timp și se pot aranja preparatele pe farfurii.
Poftă bună!
Rețeta Chiftele prăjite cu garnitură de păstăi... Limbă de vită cu praz și măsline...