Rețetă de tocăniță din mușchiuleț de porc cu mămăliguță și chipsuri de bacon, gătită de Cristina Raiu la Chefi la cuțite
Asortată cu o salată fresh din cresuri cu puțin chili, este și aspectuoasă, dar și gustoasă această rețetă de tocăniță din mușchiuleț de porc cu mămăliguță și chipsuri de bacon, preparată în primul battle de la ”Chefi la cuțite”, sezonul 8.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 10 Noiembrie 2020, 18:46 | Actualizat: Marti, 04 Aprilie 2023, 10:36Cristina Raiu, o concurentă din echipa lui Chef Florin Dumitrescu, i-a impresionat pe cei trei chefi în prima confruntare individuală de la ”Chefi la cuțite” ediția 28 din sezonul 8 cu o delicioasă și aspectuoasă rețetă de tocăniță din mușchiuleț de porc cu mămăliguță și chipsuri de bacon.
Ingrediente pentru Rețetă de tocăniță din mușchiuleț de porc cu mămăliguță și chipsuri de bacon:
-
Pentru tocăniță:
- 1 kg mușchiuleț de porc
- 1 ceapă
- ulei
- 450-500 gr roșii pasate, sau pastă de roșii
- sare, piper și chilli
- cimbru și busuioc
- 1 ardei iute, roșu
-
Pentru mămăliguță:
- mălai
- apă
- sare
- unt
-
Pentru salată:
- cress de legume
- 1 ardei iute, roșu
Mod de preparare pentru Rețetă de tocăniță din mușchiuleț de porc cu mămăliguță și chipsuri de bacon
Preparare tocăniță din mușchiuleț de porc.
Se porționează mușchiulețul de porc în bucăți mici și se rumenesc bine în ulei încins.
Se adaugă sare și piper, apoi ceapa tocată mărunt și se amestecă bine. Se completează cu apă cât să fie ingredientele acoperite și se lasă la fiert până când carnea este bine pătrunsă.
Apoi se adaugă pasta de roșii și se lasă tocănița la scăzut, timp în care se asezonează cu cimbru și busuioc.
Între timp se prepară și mămăliguța și chipsurile de bacon.
Se pun feluule de bacon la cuptor, între două tăvi și se lasă până se rumenesc și devin drepte și crocante.
Mămăliguța se fierbe în modul clasic, iar la final, se adaugă un cub de unt care o va face mai lucioasă și mai cremoasă.
Se servește minunata tocăniță din mușchiuleț de porc cu mămăliguță și chipsuri de bacon, decorată cu cress și rondele de ardei iute.