Andrei Hîncu, concurent în echipa lui Chef Florin Dumitrescu, a preparat în cadrul primei confruntări individuale din ediția 28 a sezonului 8 ”Chefi la cuțite”, o simplă, dar destul de gustoasă rețetă de tocăniță de porc cu ardei.
Ingrediente pentru Rețetă de tocăniță de porc cu ardei :
- 750 gr carne de porc
- 1 ceapă
- 1 ardei gras, roșu
- 1 ardei gras portocaliu
- 1 ardei gras verde
- 250 gr roșii pasate
- sare și piper
- 1 cățel de usturoi
- ulei
Mod de preparare pentru Rețetă de tocăniță de porc cu ardei
Mai întâi se porționează carnea în bucăți mici și se rumenește într-o tigaie adâncă, cu ulei. Se condimentează cu sare și piper și se amestecă pentru o rumenire uniformă.
Separat, în altă tigaie se călește ceapa tocată solzișori, în puțin ulei. Se adaugă și 2 cățel de usturoi tocat rondele și morcovul tocat mărunt. Când acestea sunt pătrunse, se adaugă ardeii curățați și tocați în fâșii.
Citește și: Rețetă de tocăniță de porc ușor picantă cu piure de păstârnac, gătită de Lavinia Ilcău la Chefi la cuțite
Când carnea este bine pătrunsă, se adaugă roșiile și se amestecă bine.
Apoi se completează cu apă cât să fie bine acoperită și se mai fierbe câteva minute.
Se amestecă legumele trase la tigaie cu carnea în sos de roșii și se mai fierb împreună pentru alte câteva minute, timp în care se asezonează gustul cu ce mai trebuie.
Se pregătesc și felii de pâine prăjite, cu care se va servi delicioasa tocăniță de porc cu ardei.
Rețetă de tocăniță moldovenească de porc cu piure de păstârnac, gătită de Vlăduț Manoliu la Chefi la cuțite... Rețetă de tocăniță de pui cu ciuperci și vin alb cu mărar și mămăliguță, gătită de Cristian Boca la Chefi la cuțite...